• Počeo je 16. pančevački karneval (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sinoć je na Trgu Đorđa Vajferta u Pančevu otvoren 16. Internacionalni karneval . Maestro karnevala, Boris Matijević, zatražio je ključeve grada, a zamenik gradonačelnika Predrag Živković mu ih je, pred par hiljada Pančevaca, predao.

     

    Kiša koja je padala celo popodne pokvarila je namere organizatora iz Udruženja „Prijatelji Pančeva“, pa je finale „Raspevanog proleća“ umesto na glavnoj bini održano u Evangeličkoj crkvi, a dečjeg programa nije ni bilo.

     

     

    Srećom kiša je stala, a Pančevci vole svoj karneval, pa su na brzinu ispunili plato na Vajfertovom trgu i karneval je mogao da bude otvoren.

     

     

    Na otvaranju su govorili Zorana Vladu u ime organizatora, Udruženja „Prijatelji Pančeva“, Josip Silov, potpredsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova, umesto gradonačelnika, zamenik gradonačelnika Pančeva – Predrag Živković i, naravno, maestro karnevala – Boris Matijević.

     

     

    Usledilo je predstavljanje karnevalskih grupa, videli smo dobro poznata lica iz Rijeke i Italije,  ljude koji već godinama dolaze u naš grad, ali i Tivatske maškarade, iz grada koji od tek od ove godine ima karneval. Poseban doživljaj priredili su naši kapueristi, a videli smo i gutače vatre, kao i orijentalne plesačice.

     

     

     

     

     

    Program prvog dana zatvorio je koncert „Ođile“.  Ovom odličnom koncertu, prisustvovalo je par stotina ljudi. Ostali su se raštrkali po binama „Karnevala u srcu grada“.  U Pančevu je noćas vrilo kao u košnici.

     

     

    Karneval se nastavlja u subotu, a svečana povorka, omiljeni događaj Pančevaca koji na ulice istera više desetina hiljada ljudi, počeće u 20 sati.  

    Sinoć je na Trgu Đorđa Vajferta otvoren 16. Internacionalni karneval u Pančevu. Maestro karnevala, Boris Matijević, zatražio je ključeve grada, a zamenik gradonačelnika Predrag Živković mu ih je, pred par hiljada Pančevaca, predao.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]