• Počeo upis u vrtiće „Dečje radosti“ u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Upis u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ počeo je juče, 1. aprila. Upis se vrši elektronskim putem i trajaće do kraja aprila, navodi se na sajtu grada.

    Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje podseća roditelje da je prvo potrebno da se uloguju ne eUpravu https://euprava.gov.rs/ ili eVrtić https://euprava.gov.rs/vrtic i popune obrasce koji će im biti tamo ponuđeni.

    – Za osetljive grupe gde roditelji nisu u mogućnosti da elektronskim putem popune te obrasce, uvek mogu da odu u prostorije „Dečje radosti“. Postoje zadužena lica koja će ih sačekati i pomoći im da popune te obrasce. Posle popunjavanja obrasca elektronskim putem, roditelji dobijaju delovodni broj i u skladu s tim delovodnim brojem dalje mogu da prate koje je na listi njihovo dete, kaže Tatjana Božić.

    Ukoliko roditelji imaju neku dodatnu dokumentaciju mogu da je skeniraju i pošalju na mejl ustanove „Dečja radost“ (adresa:[email protected]). Detaljna objašnjenja oko neophodne dokumentacija i načina upisa roditelji mogu pročitati i na sajtu Dečje radosti (https://decjaradost.rs/).

    Grad Pančevo ima 20 objekata u okviru ustanove „Dečja radost“ i u njemu može da boravi 2.715 dece.

    – Znamo da postoji lista čekanja. Ne bežimo od tog problema. Pokušavamo da ga rešimo ili listu svedemo bar na neki minimum. U izradi je projekat za novi vrtić na Strelištu koji će moći da primi oko 250 dece. U izradi je i tehnička dokumentacija za adaptaciju prostora dela Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu i tamo će moći da boravi oko 50 dece. Kao što vidite, radimo na tome da rešimo liste čekanja i trudićemo se da se liste čekanja bar svedu na minimum. U vrtiću „Slavuj“ na Kotežu pre dve godine je urađena ograda. Mi redovno obilazimo vrtiće i detektujemo probleme i kako gde pronađemo problem, trudimo se da ga rešimo. Ove godine rešen je problem prokišnjavanja vrtića „Slavuj“, urađen je krov, a takođe je urađena i ograda oko dvorišta vrtića „Bambi“ na Tesli izjavila je Tatjana Božić.

    Grad Pančevo brine o vrtićima i bezbednosti dece: urađen krov na „Slavuju“, postavljena ograda u „Bambiju“. U redovnom obilasku vrtića Predškolske ustanove „Dečja radost“ u kojima borave najmlađi Pančevci Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje u pratnji Ilijane Ogrizović, v.d. direktora „Dečje radosti“ obišla je vrtiće „Slavuj“ na Kotežu i „Bambi“ na Tesli. U razgovoru sa glavnim vaspitačima Tatjana Božić se uverila da su sada rešeni gorući problemi u ova dva objekta u kojima borave deca predškolskog uzrasta.

    Željka Milinović, glavni vaspitač u vrtiću „Bambi“ na Tesli kaže da je konačno rešen dugogodišnji problem sa kojim su se suočavali vaspitači i deca.

    – Dugogodišnji problem vrtića „Bambi“ je bila dosta stara i neadekvatna ograda, niska, kapija koja ne radi i koju su koristili svi iz naselja. Ulazili su i psi. Bilo je veoma teško održavati higijenu u dvorištu vrtića, što je naravno ugrožavalo sigurnost i bezbednost dece. Zalaganjem vaspitača, roditelja i „Dečje radosti“ i nakon obraćanja Gradskoj upravi, vrlo brzo, u roku od nekih dva meseca, mi smo dobili novu ogradu. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi na brzoj reakciji. Danas dvorište konačno možemo da koristimo. Preostalo je samo detaljno čišćenje dvorišta i ubuduće će održavanje higijene biti lakše, jer će ovaj prostor koristiti samo deca našeg vrtića. Uz novi mobilijar, za koji se nadamo da ćemo uspeti da ga obezbedimo, deca će imati mogućnost za kvalitetniji boravak napolju. Epidemiološka situacija je takva da je bolje što duže boraviti napolju. Imamo još od prošle godine raspored korišćenja vrtićkog dvorišta, kako bi u različito vreme napolju boravila deca iz različitih uzrastnih grupa. Trudimo se da nikada u dvorištu u isto vreme ne bude više od dve grupe. Sada niko neće moći da preskače ogradu, jer je dovoljno visoka, niti će moći da nam ostavljaju smeće, kaže Željka Milinović.

    Ilijana Ogrizović, v.d. direktora PU „Dečja radost“ Pančevo kaže da je u vrtić „Bambi“ upisano 360 dece, podeljenih u 15 vaspitnih grupa.

    – Uspeli smo da uradimo ogradu koja je bila dugogodišnji problem Ustanove „Dečja radost“. Ove godine je bilo u našem finansijskom planu da se uradi ograda i uspeli smo to i da realizujemo. Uspeli da završimo i adaptaciju krova vrtića “Slavuj“ na Kotežu 1. U planu nam je i adaptacija vrtića „Bubamara“ i priključak na gas za podstanicu za centralnu kuhinju Dečje radosti. To se sve nalazi u našem finansijskom planu. U saradnji sa našim osnivačem, Gradom Pančevom, pokušaćemo da uradimo i dvorišta vrtića pojedinih objekata, da saniramo i adaptiramo prostore i isto tako da obezbedimo neke rekvizite kako bi dvorišta bila bezbedna za boravak dece tokom proleća i leta. Vrlo je važno da deca predškolskog uzrasta u ovoj situaciji, u vreme pandemije koja je zadesila čitav svet, da što više borave napolju, da provode vreme na svežem vazduhu, da koriste sprave za rekreaciju koje su van ustanove. Zato je vrlo važno da imaju bezbedan prostor koji se nalazi u njihovim dvorištima, objasnila je Ilijana Ogrizović.

    Upis u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ počeo je juče, 1. aprila. Upis se vrši elektronskim putem i trajaće do kraja aprila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]