• Pokrajina izdvojila 2,5 miliona dinara za finansiranje socijalno-ekonomskih saveta u Pančevu i još 8 gradova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević danas je uručio ugovore predstavnicima lokalnih samoprava po javnom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta na teritoriji AP Vojvodine.

    Sekretar Ivanišević je potpisao ugovore sa ukupno devet lokalnih samouprava koje će sredstva usmeriti ka lokalnim savetima u Staroj Pazovi, Pančevu, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Bačkoj Palanci, Inđiji, Vrbasu i Kikindi, saopštila je Pokrajinska vlada.

    Sredstva u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara namenjena su za redovan rad, programe razvoja i delovanja saveta i to za tekuće poslovanje, kapitalne troškove i podršku u radnom angažovanju koordinatora, odnosno sekretara saveta.

    Resorni sekretar je rekao da Pokrajinska vlada, odnosno Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, podržavaju ukupan rad Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta i saveta u lokalnim samoupravama sa oko 12 miliona dinara godišnje, sa ciljem efikasnijeg socijalnog dijaloga koji, prema njegovim rečima, nema alternativu.

    „Važno je pozvati predstavnike lokalnih samouprava koje nisu osnovale socijalno-ekonomske savete na teritoriji AP Vojvodine da ih osnuju. Spremni smo da im pomognemo i finansijski i iskustvom, te da ih uputimo i na one jedinice lokalne samouprave gde saveti dobro posluju, jer smatramo da je to radno telo mesto na kom zajednički mogu delovati poslodavci, sindikati i svi zainteresovani učesnici u privrednom životu. Dijalog nema alternativu, a sami socijalno-ekonomski saveti jesu institucionalni način rešavanja problema zaposlenih, poslodavaca i sindikata“, rekao je Ivanišević.

    On je dodao da danas jedna četvrtina jedinica lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine ima socijalno-ekonomske savete, te da Sekretarijat razgovara sa svim socijalnim partnerima, prevashodno sa Udruženjem poslodavaca Vojvodine, kako bi se aktivnije uključili u formiranje saveta gde postoje uslovi za to.

    „Rezultat svih inicijativa jeste poboljšanje položaja radnika, i to je politika i Pokrajinske vlade i  Sekretarijata za privredu. Socijalno-ekonomski saveti imaju cilj da se prava radnika bolje poštuju i da zajedno na jednom mestu mogu da razgovaraju predstavnici lokalnih samouprava, sindikata i poslodavaca. Nastavićemo razgovore o osnivanju novih saveta, jer je to način da se poboljša celokupna privredna klima na teritoriji Vojvodine“, dodao je pokrajinski sekretar.

    Ovom podrškom jedinicama lokalne samouprave, a kroz rad socijalno-ekonomskih saveta, ostvaruje se delotvoran i kontinuiran socijalni dijalog o pitanjima iz nadležnosti lokalne samouprave, u interesu kako zaposlenih, tako i poslodavaca.

     

    Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević danas je uručio ugovore predstavnicima lokalnih samoprava po javnom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta na teritoriji AP Vojvodine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]