Foto: Dom zdravlja Pančevo
Društvo

Pokrajina izdvojila gotovo 4,5 miliona za pančevački Dom zdravlja

Izvor: 
013info Čet, 24/03/2022 - 15:31Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Pančevo Zorica Sokić, u sredu, 23. marta, je potpisala ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo u Novom Sadu, kojim se ovoj pančevačkoj zdravstvenoj ustanovi dodeljuju sredstva u vrednosti 4.400.000.

Dom zdravlja Pančevo dobiće autoklav sa pakericom u toj vrednosti, što je od velikog značaja za akreditovanu ustanovu koja vodi računa o prioritetima za rad sa našim korisnicima, a u vreme epidemija i svih vrsta zaraza, bezbednost i sterilnost su na prvom mestu, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ustanove.

Dodaju da je u cilju daljeg očuvanja i unapređenja zdrvstvene zaštite stanovništva AP Vojvodine Pokrajinskom skupšinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2022. godinu obezbeđena su sredstva za realizaciju programske aktivnosti Izgradnja i Razvoj infrastrukture zdravstvenih ustanova u državnoj svojini, čiji je osnivač AP Vojvodina.

“Na ovaj način Dom zdravlja dobija mogućnost da radi na unapređenju kvaliteta rada ustanove, te na taj način učini ustanovu transparentnom za nove koncepte rada”, preciziraju iz Doma zdravlja.

 
MarketingNajnovije vesti