• Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio 54 miliona dinara za bolnicu u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Opšta bolnica Pančevo nastavlja sa nabavkom opreme i aparata. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio je još 54 miliona dinara za tu namenu.
    U toku prošle i početkom ove godine nabavljeno je ono što je bilo neophodno. Novi skener, dva rendgen aparata i ultrazvuk za odeljenje radiologije, kao i dva aparata za anesteziju za operacioni blok.Iz Porajinskog sekretarijata za zdravstvo dobijeno je novih 54 miliona dinara.

    „Ravnomerno ćemo ta sredstva rasporediti i to za nabavku operacione lampe za ginekološku salu. Potom dva kolonoskopa i jedan gastroskop za odeljeje urologije.Aparat za Očnu bolnicu koji nam je jako bitan za operaciju katarakte.Tu smo doveli listu čekanja na jedan pristojan nivo još pre kovida,posle toga se povećala lista ali sada smo opet na nekom čekanju od tri do četiri meseca . Sa novim aparatom očekujemo da će biti veća prohodnost pacijenata. Nastavljamo više nego uspešnu saradnju sa Pokrajinskom vladom ,ovo je osma godina kako redovno,čak i u vreme pandemije,dobijamo aparate i sredstva za zanavljanje kompletne opreme“, kaže dr Slobodan Ovuka ,direktor Opšte bolnice Pančevo

    Nakon pandemije ,u toku koje je pančevačka bolnica radila I u zelenoj i crvenoj zoni, sada se radi punim kapacitetom.

    „Radimo u svih pet operacionih sala ,svakodnevno. Na odeljenju ortopedije za operaciju kukova, kod nas se čeka do tri meseca, trenutno imamo oko sto pacijenata koji čekaju. Uspevamo sada sa potpuno normalizovanim radom da se bavimo onim što nismo baš mogli u vreme pandemije“ kaže dr Ovuka

    Opšta bolnica u Pančevu pokriva područje čitavog južnog Banata.Nabavkom savremenih aparata I opreme biće omogućena bolja dijagnostika i kvalitetnije lečenje.

     

    Opšta bolnica Pančevo nastavlja sa nabavkom opreme i aparata. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio je još 54 miliona dinara za tu namenu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo