• Pokrenuta peticija za vraćanje železničke linije Pančevo-Beograd

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Peticija za vraćanje železničke linije Pančevo-Beograd pokrenuta je na sajtu peticije.kreni-promeni.org, a upućena je Tomislavu Momiroviću, ministru građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе.

    Autor peticije je Dušan Nebrigić koji obrazlaže i zašto je ova linija važna.

    – Neophodno je da Pančevo bude povezano sa Beogradom železničkom linijom, da bi se izbeglo čekanje voza iz Vršca, koji ide samo 6 puta dnevno. Vraćanje ove linije bi građanima Pančeva bilo od velikog značaja, jer ne bi bili primorani da idu autobuskim prevozom do Beograda. Stizalo bi se brzo do Vukovog spomenika i Karađorđevog parka, bez ikakvog presedanja, i građani bi značajno uštedeli novac, s obzirom da su cene autobuskih karata skupe. Vratite nam železničku liniju Pančevo- Beograd, napisao je Nebrigić.

    Do sada je peticiju potpisalo više od 2100 ljudi.

    Ispod peticije možemo pročitati i komentare nekih od potpisnika.

    • Apsolutno je potrebno, nije trebalo ni ukidati ovu liniju koja je normalno funkcionisala 90-tih godina, napisala je Julija P.
    • Dva izgradjena koloseka i jedan novi most nisu valjda gradjeni od naših para a da nema saobraćaja tj odmah nakon završetka izgradnje isti ukinut, napisao je Nenad P.

    Na sednicama Skupštine Pančeva više puta smo čuli odbornika SRS Petra Jojića koji je  pitanje povratka ove železničke linije postavljao pred gradski parlament.

    Gradonačelnik Stevanović je uvek odgovarao da grad radi na tome, međutim nikakvih rezultata za sada nema.

    Beovoz je ukinut kao nerentabilan decembra 2017. godine.

    Ukoliko želite, ovu peticiju možete potpisati OVDE.

     

     

    Peticija za vraćanje železničke linije Pančevo-Beograd pokrenuta je na sajtu peticije.kreni-promeni.org, a upućena je Tomislavu Momiroviću, ministru građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]