• Popravka aparata u januaru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skener u Opštoj bolnici Pančevo ne radi od septembra, jer je zbog preopterećenosti otkazala cev koja je zamenjena prošle godine. Prema informacijama koje smo dobili, u toj ustanovi trebalo bi da aparat proradi polovinom januara. Kako je za naš portal rekao dr Nebojša Tasić, direktor pančevačke bolnice, u ponedeljak, 28. decembra, biće otvoren tender za izbor ponuđača za izvođenje popravke na skeneru, koja će koštati oko osam miliona dinara. Iz Pokrajine bi uskoro trebao da stigne i neophodan novac. Nakon sprovedene javne nabavke postoji rok od petnaest dana za eventualne žalbe, a još nekoliko dana je potrebno za montiranje nove cevi. To znači da bi, prema proceni dr Nebojše Tasića, skener mogao da počne da radi polovinom januara.

    Ipak, problem neće biti u potpunosti rešen, s obzirom na to da je skener u pančevačkoj bolnici jedini uređaj takve vrste u južnom Banatu kojem gravitira 400.000 ljudi. Aparat se zbog toga kvario najmanje šest puta, a na njemu je za četiri godine obavljeno 15.000 pregleda, od dozvoljenih 10.000. Rukovodstvo pančevačke bolnice je Pokrajini, koja je osnivač ustanove, više puta ukazivalo na taj problem, ali do sada nadležni nisu reagovali. Jedino rešenje, prema Tasićevim rečima, jeste nabavka još jednog skenera za Opštu bolnicu Pančevo, kao i za zdravstvene ustanove u Kovinu i Vršcu. Prilikom posete našem gradu u oktobru, Vesna Kopitović, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, najavila je da će sledeće godine bolnice u Pančevu i Vršcu dobiti nove skenere.

    Dok se čeka popravka aparata iz pančevačke bolnice, svakodnevno se u Beograd šalju hitni pacijenti. Veći broj njih prevozi Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo, dok jedan za jedan broj pacijenata transport obezbeđuje Opšta bolnica.

    I. Predić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo