• POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE ZA ŽENSKA PRAVA: Tribina „Osvajanje slobode“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom 8. marta, Međunarodnog dana borbe za ženska prava, Građanska akcija Pančevo organizuje tribinu pod nazivom „Osvajanje slobode“. Na skupu koji će biti održan u petak, 10. marta 2017. godine u Klubu „Kupe“ u Pančevu (Ulica braće Jovanović 5) u 19 sati govoriće nekoliko dosadašnjih dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“ – dramaturškinja Borka Pavićević, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, aktivistkinja i novinarka Aida Ćorović i, u ime Fonda „Maja Maršićević Tasić“ Aleksandra Berić.

    Gošće će ponuditi odgovore na pitanja koliko smo slobodni u današnjem srpskom društvu, da li su moralna diskreditacija i etiketiranje neistomišljenika, kao i promovisanje poslušništva mehanizmi kojim se vlast učvršćuje i kojima ljude i dalje drži u stanju podaništva, a ne omogućava im i ne pomaže da se izgrade u slobodne i aktivne građane? Koliko su sami građani odgovorni za takvo stanje? Na kraju, postoje li uslovi za održavanje fer i poštenih izbora?

    Fond „Maja Maršićević-Tasić“ dodeljuje nagradu „Osvajanje slobode“ od 2001. godine istaknutim ženama koje su doprinele promociji ljudskih prava, izgradnji institucija pravne države, afirmisale vrednosti demokratije i tolerancije u političkoj komunikaciji, u znak sećanja na prerano preminulu građansku aktivistkinju Maju Maršićević-Tasić.

    Povodom 8. marta, Međunarodnog dana borbe za ženska prava, Građanska akcija Pančevo organizuje tribinu pod nazivom „Osvajanje slobode“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo