Društvo

Povodom Svetskog dana životinja: konkurs za predškolce na temu „Život životinja”

Izvor: 
Društva Prijatelja Životinja Sre, 04/10/2017 - 15:55Društvo Prijatelja Životinja „Ljubimci” će povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja organizovati konkurs za predškolske ustanove sa temom „Život životinja” sa idejom da se sve deca iz vrtića uključe u stvaranje zajedničkog rada većeg formata. Svi radovi će do kraja godine biti izloženi u izabranom javnom prostoru u gradu, a na specijalan način će biiti izabran i onaj najbolji.

U okviru proslave u petak, 13. oktobra u 18:30 biće održan i humanitarni koncert đaka Muzičke škole „Jovan Bandur”, u sali ove ustanove, sa specijalnim programom koji je inspirisan upravo životinjama. Svi posetioci će svojim prilozima u hrani ili novcu moći da pomognu napuštenim životinjama o kojima brine ova organizacija.

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počelo je u Firenci na konvenciji ekologa. U to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i odavno predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja bez obzira na veru i naciju. Ovog dana sve organizacije za zaštitu životinja organizuju informativno-edukativne štandove, radionice, razne vrste edukacija, grupna druženja, prikupljanje donacija i razne druge aktivnosti.
MarketingNajnovije vesti