Društvo

Premijera spota: Dečiji hor Čuperak i Koja - Neukusu treba reći NE

Izvor: 
013info Sre, 07/10/2015 - 07:44

Premijera spota Dečijeg hora Čuperak i Dušana Kojića Koje za novu verziju pesme „Neukusu treba reći NE“ biće održana u četvrtak, 8. oktobra, u 22.06h u emisiji Domaći zadatak na MTV-ju, a u okviru Dečije nedelje Kulturnog centra Pančeva.

Za koncept (i ideju) spota bili su zaduženi Vuk Saletović, Dušan Kojić Koja i Bane Radovanović; režiju potpisuje Vuk Saletović; kamermani su bili Vuk Saletović i Ivan Nedeljković; montažer - Aref Zabbi; organizacija: Vladan Vasiljević Điri i Nevena Saletović. Animacija: Crater studio (Crater Vfx Training Center).

Produkcija spota: Kulturni centar Baraka, BUDI - Bijenale umetničkog dečjeg izraza, Kulturni centar Pančeva. Spot je snimljen tokom leta i jeseni 2015. godine u Beogradu. Zahvaljujemo se Kulturnom centru Pančeva, Crater Studiju (Beograd) i Osnovnoj školi Drinka Pavlović iz Beograda.

Nova verzija pesme „Neukusu treba reći NE“, koju su zajedno snimili Dečiji hor Čuperak i Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), prva je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde poznate rokenrol pesme obrađuje dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme „Neukusu treba reći NE“. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović.

Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju  pesama uživo zadužena je i za koreografiju.

Koja i hor Čuperak su inače pesmu „Neukusu treba reći NE“ premijerno izveli 13. juna 2014. godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza - 5. BUDI u Kulturnom centru Pančeva. Nakon toga pesma je snimljena i u studiju.

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak (koji radi u Kikindi) kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.  

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva). Projekat su ovoj (prvoj) fazi podržali Grad Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.            
MarketingNajnovije vesti