Brnabić u Deliblatu
Društvo

PREMIJERKA OPET U JUŽNOM BANATU: Obnovljen put Kovin–Deliblato

Izvor: 
RTS Sub, 21/12/2019 - 13:39

Između Kovina i Deliblata otvoren je obnovljen i proširen regionalni put u dužini od 9,1 kilometar. Investiciju vrednu 168 miliona dinara finansirali su "Putevi Srbije".

Obnova regionalnog puta koji povezuje Kovin i Deliblato doprineće bezbednijoj vožnji meštana, ali i omogućiti lakši i brži dolazak gostiju u prirodni rezervat Deliblatsku peščaru i na jezero Kraljevac.

U poslednje četiri godine u izgradnju lokalnih puteva opština Kovin je uložila 10 miliona dinara sopstvenih sredstava.

"Izuzetno nam je važan ravnomerni razvoj svih naših naseljenih mesta u opštini i zato ih povezujemo kvalitetnim putevima, a mogu da najavim da ćemo sledeće godine završiti i obnovu puta između Mramorka i Deliblata", ističe Sanja Petrović, predsednica opštine Kovin.

Premijerka Ana Brnabić je istakla da je važna izgradnja auto-puteva u Srbiji, ali da se neće zapostaviti ni obnova regionalnih i lokalnih saobraćajnica.

"Dogovorila sam se sa predsednikom Vučićem da 28. decembra predstavimo strateški plan do 2025. godine koji će obuhvatiti izgradnju i obnovu lokalnih puteva u Srbiji i za to će biti izdvojena značajna sredstva", poručila je Brnabićeva.

Premijerka Ana Brnabić rekla je meštanima da su završeni pregovori sa turskom kompanijom "Melteks" koja se bavi šivenjem platna za auto-sedišta i da će sledeće godine oni svoju proizvodnju preseliti u Kovin, što će omogućiti zapošljavanje novih 300 radnika.

 
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti