preventivni pregled u Ivanovu Foto: Facebook/Dom zdravlja Pančevo
Društvo

Preventivni pregledi za zaposlene u osnovnoj školi u Ivanovu

Izvor: 
013info Uto, 08/03/2022 - 15:54Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo organizovao je danas, 8. marta, preventivne preglede u Ivanovu za zaposlene u Osnovnoj školi “Moša Pijade“.

Zaposleni su mogli da provere krvni pritisak, da izmere visinu šećera i holesterola u krvi, kao i da odrede vrednosti BMI i utvrde faktore rizika, kao i da zakažu preventivni pregled dojki, ginekološki pregled i proveru gustine kostiju. Takođe, rađen je i skrining na depresiju, a doktorka Tanja Aleksić je radila zaposlenima UZ štitaste žlezde, saopštio je Dom zdravlja.

Kako se precizira u saopštenju, ovi preventivni pregledi su značajni zbog ranog otkrivanja bolesti.

“Svrha medicine jeste da leči, ali takođe njen ideal je da spreči bolest. Srećni smo što ponovo možemo da radimo na prevenciji bolesti. Ukoliko je nekada pojava bolesti neizbežna njeno otkrivanje u ranom stadijumu je veoma bitno. Upravo tome služe preventivni pregledi - za prevenciju nastanka bolesti, za rano otkrivanje bolesti, a samim tim i uspešno lečenje”, ističe se u objavi na zvaničnom Fejsbuk nalogu ove zdravstvene ustanove.

Dodaju da je cilj svake akcije da se stanovništvu prenese značaj ovih pregleda i da se kroz razgovor obavi zdravstveno vaspitni rad i prikažu zdravi stilovi života, kao i da se ukaže na trenutne zdravstvene probleme, koji na vreme mogu da se preduprede.

 
MarketingNajnovije vesti