Društvo

Prijavljivanje za upis u vrtiće od 4. do 15. aprila

Pančevo, Pon, 04/04/2016 - 08:56
Ivana Predić

Prijave za upis mališana za radnu 2016/17.godinu, u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost” počinje danas, 4. aprila i trajaće do 15. aprilaDokumentacija se predaje u upravnoj zgradi „Dečje radosti”, u Ulici Žarka Zrenjanina 25, od 8,30 do 16 sati, osim sredom kada će se dokumenti primati od 9 do 16 sati. Papiri neophodni za prijavu istaknuti su na svim objektima Predškolske ustanove, a dostupni su i na sajtu predškolske ustanove.

Aprilski upis se vrši radi popunjavanja slobodnih mesta za upis dece, a roditelji decu mogu prijavljivati tokom cele godine, i tada bivaju stavljeni na listu čekanja.Trenutni broj mališana koji čeka na upis u predskolsku ustanovu je oko 150. Najmanje mesta ima za decu jaslenog uzrasta, a najveći problem za smeštaj dece postoji na Strelištu i na Misi.

Pripremni predškolski program obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2010. do 1.marta 2011. godine, te su njihovi roditelji u obavezi da ih upišu u zabavište.

Kako kažu u ustanovi, i ove godine moguće je organizovanje žreba za decu sa istim brojem bodova, koji je sproveden prošle godine, nakon izmene statuta ustanove.

Prošle godine u Predškolsku ustanovu upisano je oko 800 mališana, a u vrtićima je trenutno oko 2.700 dece. Nakon prijema dokumentacije, komisija će sačiniti rang-listu, koja će biti objavljena početkom juna. Cena boravka u vrtićima se nije menjala i iznosi od 1.200 dinara za zabavište do 5.560 dinara za jaslice.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti