• Privremeno gradilište na Sportskom centru – još jedan resurs Pančevaca koji se predaje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Po zahtevu udruženja Zeleni most i Pančevo nije rupa nadležna inspekcija je utvrdila je da se na Sportskom centru Mladost gradi balonke po dogovoru Grada Pančeva i odbojkaškog udruženja „Crno bele 011“ iz Beograda.

    Inspekcija tvrdi da se postavlja na osnovu gradske Odluke o postavljanju balon-hala sportske namene , „u kom slučaju se ne primenjuje Zakon o planiranju i izgradnji“, te da je reč o privremenom ili pokretnom gradilištu.

    Navodi se da balon hala ima karakter montažno-demontažnog objekta a ne gradjevinskog objekta pa se „mesto na kome se postavlja balon-hala se ne smatra gradilištem niti mora biti obleleežno gradilišnom tablom“.

    Dva drveta, listopadna, na Sportskom centru su isečena na osnovu rešenja komunalnog inspektora, koje je donose istog dana , 12. Marta, kada je Komisija za potvrđivanje izvedenih radova na održavanju javnih zelenih površina donela „mišljenje“,.

    Rešenje za balonku, udruženje iz Beograda, dobilo je 11. Marta od gradskog sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.

    Balonka, na Sportskom centru, koristiće se 10 godina.

    Kad smo kod pančevačkog sporta, eno hale u Bagremaru gde su ulaganja višemilionska u evrima, a duže od decenije nije završena. Zaboravljene čak i srpskom i pančevačkom građevinskom budu. A što nije završeno, nije korisno. I samo propada.  Dakle gubi vrednost.

    S druge strane javni prostor, park sporta i rekreacije građana koji je nastao polovinom osamdesetih kada su, legenda kaže, u Pančevu održavane nacionalne (dakle) sindikalne radničko sportske igre. 

    Prostor, osmišljen kao javni, od tada nije proširivan, naprotiv – funkcionalno je sužavan. Prvo bifeima, i restoranima, zatim ogradama i kapijama, pa martinelama, tribinama i svečanim ložama da bi sada stigla i oveća, čvrsto utemeljena na ovećem prostoru balon hala.

    Sportsko rekreativni centar Mladost, a kao rekreativni  je osmišljen i nastao, funkciju rekreacije građana lagano gubi. Najnovije udomljavanje još jedan je korak ka smanjivanju javnog prostora u Pančevu. Treba očekivati da će se neki beogradski teniski klub setiti da se nekada tenis igrao u Narodnoj bašti. Da je gradska šuma odlična za stambenu izgradnju. Da je gradski stadion odličan, pošto je već pregažena lokacija Slavine, za nove kvadrate.

    Jasna je žurba, uigranost, i odluke koje se donose u par dana za odbojkaški trening centar.  Nejasno da li Pančevo, investitoru iz Beograda, nije moglo da za komercijalne namene predloži neku drugu lokaciju. Ali tu bi investitor bio u prilici da pojačano ulaže jer u blizini ne bi bilo sportske infrastrukture koja na Mladosti postoji.

    Kvadratni metar Sportskog centra je resurs javnog zdavlja Pančevaca, u koji je dosta uloženo kroz četiri decenije razvoja, i valja se nadati da korišćenje tu nije dato u bescenje, kao što se ovih godina kroz sličnu cenu rasprodaje širi centar grada.

    Po zahtevu udruženja Zeleni most i Pančevo nije rupa nadležna inspekcija je utvrdila je da se na Sportskom centru Mladost gradi balonke po dogovoru Grada Pančeva i odbojkaškog udruženja „Crno bele 011“ iz Beograda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]