Društvo

Prođe godina Pantransporta - privatni partneri Pančevu ne izgradiše novu glavnu autobusku

Izvor: 
013info Uto, 15/06/2021 - 18:00
Jun je mesec kada se navršava godinu dana javno privatnog partnerstva koji se obavlja preko zajedničkog privrednog društva u kome grad Pančevo ima par procenata vlasništva, a tri firme privatni partneri sve ostalo.

Vreme je da podsetimo da je u javnoj nabavci za ovaj posao navedeno i:

“ Period implementacije – privatni partner/koncesionar će u roku od godinu dana od ispunjenja prethodnih uslova:

1. nabaviti nova vozila nakon ispunjenja prethodnih uslova od strane Naručioca po sledećoj dinamici:

- u prva 2 meseca koncesionar je u obavezi da dostavi prvih 10 novih vozila;

- u periodu od 6 meseci od dana ispunjenja prethodnih uslova koncesionar je u obavezi da dostavi narednih 20 novih vozila;

- u periodu od 8 meseci od dana ispunjenja prethodnih uslova koncesionar je u obavezi da dostavi narednih 10 novih vozila;

- u periodu od 12 meseci od dana ispunjenja prethodnih uslova koncesionar je u obavezi da dostavi narednih 20 novih vozila.

2. izgraditi i pustiti u rad autobusku stanicu sa pratećim sadržajem (servis i tehnički pregled) na lokaciji koju je obezbedio Naručilac. Naručilac se obavezuje da će sa svoje strane obezbediti sve potrebne dozvole i saglasnosti kao i izvesti sve infrastrukturne i pripremne radove kako bi se proces izgradnje autobuske stanice odvijao u skladu sa definisanom dinamikom”.

Jasno je da nova autobuska stanica ne postoji. Da se sve i dalje radi sa stare, u centru Pančeva.

Spominjalo se da bi izgradnja nove trebalo da se dogodi negde uz prugu, u Gornjem Gradu, dali kod nedovršene hale ili na privremenom buvljaku sa sve isto takvim parkingom.

Možda je ključ u obavezi Naručioca – Grada Pančeva “da sa svoje strane obezbedi sve potrebne dozvole i saglasnosti” kao i da će izvesti sve infrastrukturne i pripreme radove.

A dok privatne kompanije ne izgrade novu, od cirka hiljadu kvadratnih metara, Pantransport, dakle te iste kompanije, koristiće sadašnju glavnu autobusku.

Sve jasno, i očima vidljivo. Čak i kad nema ko to da potvrdi.

 
MarketingNajnovije vesti