Kako je jedna ceduljica srušila MUP

Foto: Kareja
Društvo

Promocija nove knjige Siniše Jankovića, penzionisanog policijskog inspektora iz Pančeva

Izvor: 
013info Sre, 23/06/2021 - 16:03
U petak, 25. juna, sa početkom u 12 časova u Dorćol Platzu u Beogradu biće održana promocija knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP”’ autora Siniše Jankovića, penzionisanog policijskog inspektora privrednog kriminaliteta iz Pančeva.

Uz autora, na panelu će govoriti bivši sudija i bivši inspektor privrednog krimialiteta, sada advokat Zlatan Vulić i Miroslav Mijatović, aktivista.

Publikacija je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavljivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a, saopštilo je Udruženja Institut za istraživanje korupcije Kareja, koje je izdavač knjige i realizator projekta.

Dodaju da je ovo drugi deo edicije koja je započeta knjigom „Oči u oči sa političkom korupcijom”, koja je u Pančevu promovisana krajem 2019. godine.

Siniša Janković je policijski inspektor u penziji. U MUP-u je radio 31 godinu, najduže na poslovima suzbijanja privrednog kriminaliteta. Bio je član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 sporne privatizacije.

Autor je više radova iz oblasti političke korupcije, kao i dve knjige iz ove oblasti, Oči u oči sa političkom korupcijom i knjige Kako je jedna ceduljica srušila MUP.

„Pokušao sam da sa više aspekata osvetlim političku korupciju. Ova studija smešta je u širi društveni kontekst kao odraz njenog uticaja na vladavinu prava“, objašnjava autor Siniša Janković.

„Za tu, na prvi pogled suvoparnu temu, opredelio sam se sagledavši njen aktuelni društveni, ali ne zanemarujući ni naučni značaj. Ipak, teorija će ostati u drugom planu. Time ne umanjujem njen značaj, već je ostavljam onima koji o njoj više znaju“, dodao je.

Urednik publikacije je dr Predrag Petrović, programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), a konsultant Zlatan Vulić, nekadašnji tužilac i inspektor privrednog kriminaliteta, sada advokat. Partneri na realizaciji projekta su i organizacije Narodni Parlament iz Leskovca i Građanska akcija Pančevo.

Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 
MarketingNajnovije vesti