Društvo

Propust lekara pančevačke bolnice

Pančevo, Uto, 26/05/2015 - 13:32


Dvadesetdvogodišnji Nemanja Zubović iz Pančeva zbog jednog trenutka svoje nepažnje i propusta lekara mogao je tragično da završi. On se povredio posle rukovanja brusilicom u svojoj garaži, a u pančevačkoj bolnici ga nisu adekvatno zbrinuli i život su mu spašavali lekari u beogradskom Urgentnom centru.
Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odeljenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u Nemanjinom obrazu. Iako su mu uradili rentgenski snimak, lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili.
Kada je drugog dana rana počela naglo da otiče i da se širi toliko da nesrećni mladić nije mogao više ni da guta hranu, roditelji su ga odveli ponovo u bolnicu i tražili su hitan uput za Beograd.
U Kliničkom centru lekari su Nemanji otvorili zagnojenu ranu, operisali ga pod totalnom anestezijom i iz obraza mu izvadili zaboravljeni deo brusne ploče. Rekli su mu da je stigao u poslednji čas jer je moglo doći do trovanja krvi. Vd direktora pančevačke bolnice Dr Nebojša Tasić kaže da još uvek nije dobio nijedan zvanični dokument o ovom slučaju.
Nemanjini roditelji su ogorčeni jer kada su pitali lekare zašto ušivaju njihovog sina u nedovoljno osvetljenoj prostoriji, dobili du odgovor da su navikli da rade u takvim uslovima.

G. J.
MarketingNajnovije vesti