• Proradila nova deponija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle više od 20 godina i mnogo problema otvorena je nova sanitarna regionalna deponija. Ovde će se odlagati smeće i otpad iz Pančeva i Opova po standardima Evropske unije.

    Do sada je za izgradnju ove deponije grad izdvojio oko 3,5 miliona evra, a projekat je podržala i Švedska donacijom od 439 500 evra. Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, međunarodnom organizacijom International Management Group (IMG) i Opštinom Opovo.

    Nova deponija je od izuzetne važnosti, jer će doprineti boljoj zaštiti životne sredine, a najviše su joj se obradovali stanovnici naselja Gornji grad gde se nalazila stara deponija, koja odavno nije funkcionalna. Ona će se posle 50 godina preurediti i rekultivisati, a nakon toga će se zatvoriti, ali za to tek treba obezbediti sredstva.

    Do 2028. godine u Srbiji treba da se otvori 26 regionalnih deponija, a do sada ih ima 8.

    Posle više od 20 godina i mnogo problema otvorena je nova sanitarna regionalna deponija. Ovde će se odlagati sve smeće i otpad iz Pančeva i Opova po standardima Evropske unije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]