put
Društvo

PUTEVI SRBIJE: Razmatraće se oslobađanje žutih traka na putu Beograd-Pančevo

Pančevo, Uto, 31/12/2019 - 02:02
Vladimir Đoković


Nešto više od 15 kilometara državnog-brzog puta Pančevo – Beograd sa šest traka od koji su dve žute jedna je od najfrekfentijih saobraćajnica u Srbiji. Najmanje dva puta dnevno, zbog dnevne migracije ka Beogradu, gužve su višekilometarske pa se nekoliko kilometara oko mosta na Dunavu prelazi i za 30 minuta.

Pančevce je interesovalo a portal 013info.rs pitao je nadležne u Putevima Srbije razmišlja li se o rešavanju ovog problema uspostavljanjem režima saobraćaja po žutim trakama i za obična putnička vozila i teretnjake, a ne samo za vozila javnog prevoza. Poput regulacije u beogradskom Bulevaru Despota Stefana kojim osim u saobraćajnim špicevima – po žutim trakama saobraćaju sva vozila.

“U toku je izraa Projektnog zadatka za Projekat saobraćajne signalizacije na državnom putu Beograd – Pančevo kojim će biti regulisan i saobraćaj u žutim trakama”, saopštili su iz Puteva Srbije, javnog preduzeća koje upravlja ovim državnim putem.

Kako je objašnjeno, u okviru navedenog Projektnog zaatka zahtevaće se stručno ispitivanje i razmatranje mogućnosti promene funkcije žutih traka u oba pravca.

“Odnosno da se saobraćaj u žutim trakama, osim vozilima javnog gradskog i međugradskog prevoza, dozvoli i ostalim vozilima”, precizira se u odgovoru Puteva Srbije.

Iz ovog javnog preduzeća odgovorili su i “ da se očekuje da Projekat saobraćajne signalizacije sa stručnim obrazloženjem” bude završen na proleće 2020. godine.
MarketingNajnovije vesti