Slavina sapun i voda Foto: Maxpixel
Društvo

Redovna i vanredna ispiranja vodovodne mreže u Jabuci i Glogonju biće nastavljena

Pančevo, Pon, 24/09/2018 - 09:24
Vladimir Đoković

 

Stare seoske mreže u Jabuci i Glogonju i nova gradska voda i eto problema. Mesni vodovod u Jabuci u priključen je na gradsku vodu krajem prošle godine, a do glogonjskog gradska voda stigla je u februaru. Povremeno Jabučanima i Glogonjcima poteče iz česme žuta i mrka voda, a gradski vodovod zatim vanredno ispira delove tih seoskih mreža.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Radulović objašnjava da je u tim mestima reč o starim mesnim vodovodnim mrežama koje nisu održavane. Kaže da je u cevima sediment koji, iako su mreže prilikom priključivanja na gradsku vodu ispirane, povremeno pravi problem.

- Pored redovnog ispiranja mreže sada smo završili vanredno ispiranje mreže smo u Glogonju uradili, dok je takvo ispiranje u toku u Jabuci. Mreže su napunjene depozitom od ranijeg korišćenja. Iako smo ih isprali pre preuzimanja ipak se pojave problemi. pa reagujemo vanrednim ispiranjem delova mreže. Uspeh u tom poslu delom zavisi od našeg zalaganja a delom od hemizma vode i sedimenta koji je u cevima. Talog je zalepljen za zidove cevi. Iako je naoko ružno to nije ništa nezdravo i nehigijenski. Pozivamo građane Jabuke i Glogonja da budu strpljivi. Ali i da uvek jave kada voda bude zamućena kako bi što pre reagovali vanrednim ispiranjem, objašnjava Aleksandar Radulović.

Vanredna ispiranja se ne rade svuda istovremeno zbog velike potrošnje vode kako sama mreža za to vreme ne bi trpela opterećenje kažu iz Vodovoda. Direktor kaže da se Jabuci i Glogonju isporučuje kvalitetna i ispravna voda za piće.  Gradskom javnom preduzeću koje sada upravlja mrežama i u ovim mestima  predstoji i investiranje u nekoliko slepih krakova mreže u Glogonju koji će biti povezani u prstene.
MarketingNajnovije vesti