• Rekonstruiše se park u Starčevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Trg neolita u Starčevu, nazvan po arheološkom lokalitetu po kojem je ovo mesto poznato, konstantno se uređuje. Kako je letos i najavljivano, nedavno je počela i rekonstrukcija parka. 

    Park u Starčevu dobija nove staze, platoe, kandelabersku rasvetu, urbani mobilijar i novo savremeno dečje igralište. Cela investicija je vredna oko 20 miliona dinara i u potpunosti je finansira Grad Pančevo.

    – Razvoj naše lokalne zajednice pratiće svu dinamiku razvoja Pančeva. Želimo tome da damo i sopstveni doprinos, a trudićemo se da i dalje prednjačimo s predlozima i da dobro obrazložimo naše inicijative kako bi bile prihvaćene – kaže predsednik MZ Starčevo Petar Andrejić, dodajući da mesna i gradska vlast imaju dobru saradnju.

    Naredne godine planira se postavljanje još jedne fontane kao i poslovi na dodatnom ozelenjavanju parka i uređenju neposredne okoline. Tada će kompletan centar biti u novom ruhu, a predstavljaće spoj istorije i sadašnjosti, praktičnosti i estetike, ali i, ono što je najvažnije, potrebe meštana i podrške nadležnih.

    U sedištu Južnobanatskog okruga se dosta toga radi i gradi, uključujući i infrastrukturu u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva. Posebno se obraća pažnja na inicijative koje dolaze iz mesnih zajednica.

    – Grad Pančevo kroz mesne zajednice sluša i uvažava ono što meštani smatraju da im je bitno i, ako za to postoji mogućnost, brzo se reaguje. Primer takve dobre saradnje jeste i rekonstrukcija parka u Starčevu. Gradska vlast će se truditi da i unarednom periodu prepozna i vodi računa o interesima svih građana – kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

    Trg neolita u Starčevu, nazvan po arheološkom lokalitetu po kojem je ovo mesto poznato, konstantno se uređuje. Kako je letos i najavljivano, nedavno je počela i rekonstrukcija parka. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]