autobusi
Društvo

Saopštenje Gradskog odbora DS Pančevo o ATP-u

Izvor: 
DS Pančevo Čet, 21/11/2019 - 18:42

Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo koje u celosti objavljujemo.

ISTINA O ATP-u

Demokratska stranka najoštrije se protivi odluci gradonačelnika Saše Pavlova za dodelu koncesije za obavljanje linijskog prevoza na teritoriji grada Pančeva. Ovakvim potezom gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je direktno odgovoran za gašenje ATP Pančevo i ostavljanje radnika našeg autotransportnog preduzeća na ulici. Demokratska stranka je na ovakav scenario upozorila  još januara 2018. godine. 

Od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, 2012. godine, vozni park ATP-a je obnovljen sa 12 novih autobusa kupljenih na lizing od Ikarbusa 2016. godine, bez adekvatnog tehničkog prijema i sa brojnim problemima koji su iziskivali dodatna sredstva na teret ATP-a kako bi autobusi mogli da budu koliko toliko u upotrebi. Nakon ove nabavke usledila je nova nabavka 10 polovnih autobusa 2017. godine, od kojih je samo 5 autobusa bilo odmah u upotrebi. Zatim dolazi do poskupljenja prevoza, a onda zbog neodgovornosti rukovodstva i gradske vlasti, ATP je prinuđen da iznajmi 20 autobusa jer njihovi autobusi nusu ispunjavali tehničke uslove za prevoz putnika.  Kao poslednja u nizu odluka na štetu građanki i građana Pančeva je dodela koncesije za obavljanje linijskog prevoza na teritoriji grada Pančeva i to baš grupi ponuđača u čijem sastavu je prevoznik „Trans – Jug“ iz Obrenovca od kojeg je ATP iznajmljivao autobuse i prema kojem ima dug. 

Ovo sve dokazuje da Vlast Srpske napredne stranke, više od 7 godina, sistematski uništava ovo preduzeće kako bi ga dovela u ovakvu situaciju. Podsetimo da je za 7 godina vlasti, Srpska napredna stranka često menjala direktore ATP-a, ne zbog toga što nisu dobro radili svoj posao, već zato što nisu poslušnici koji bi preuzeli odgovornost za zatvaranje ovog preduzeća. A onda, za direktora je doveden Bojan Bojanić, bivši direktor „Laste“ Beograd za kojeg se ispostavilo da je ekspert za zatvaranje ovakvih preduzeća.

Demokratska stranka veoma ozbiljno analizira Javni ugovor za dodelu koncesije te će se u narednim danima obratiti građanima sa novim informacijama, a  građanke i građane poziva da nam se pridruže u borbi protiv ove vlasti kojoj je lični interes pojedinaca važniji od interesa građanki i građana Pančeva.
MarketingNajnovije vesti