Foto: LSV
Društvo

SAOPŠTENJE LSV: Kad neće Grad, nacistička obeležja uklanja Liga

Izvor: 
Saopštenje LSV Sub, 21/01/2017 - 14:23Antifašizam je jedna od temeljnih vrednosti na kojima počiva moderan svet. Potvrdili su to danas pripadnici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu. Ligaši su organizovali uklanjanje nacističkih obeležja sa kuće naših komšija, porodice Klajn. Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević, osudio je vandalsko ponašanje ekstremista i istakao da je nedopustivo što je gradaka vlast samo deklarativno osudila ovaj čin, ali nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti.

- Gradski oci vrlo često ističu kako je bogatsvo Pančeva u različitosti, multietničnosti i multikulturalnosti, ali je to samo deo svečanih govora, jer sada vidimo da kad se desi nešto ovako, nema nigde nikoga. Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo.

Keljević je naglasio i da Pančevo pripada svim dobrim ljudima i da na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati. Pančevački Ligaši još jednom pozivaju nadležne organe da što pre otkruju počionioce ovog nemilog događaja i pruže zaštitu porodici Klajn.

 

Foto: LSV
uklanjanje_klajn_4.jpg

 

Foto: LSV
uklanjanje_klajn_3.jpgMarketingNajnovije vesti