• Sedmogodišnji sertifikat o akreditaciji kovinskoj bolnici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Кovin“ je akreditovana od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 98,51% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji. Akreditacija je postupak ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvene ustanove, na osnovu primene optimalnog nivoa utvrđenih standarda rada u određenoj oblasti zdravstvene zaštite.

    Predstavnik Agencije Vlado Davkovski svečano je uručio sertifikat 13. septembra v. d. direktorki SBPB ,,Кovin“, dr Jovanki Petrović, u prisustvu vođa, članova timova akreditacije i zaposlenih. Ovom prilikom čestitao je rukovodstvu i zaposlenima na dobijanju sertifikata i naglasio kako je sertifikat izdat na najduži mogući period od sedam godina, što je veliki uspeh ove zdravstvene ustanove i što znači da je kvalitet rada Specijalne bolnice ,,Кovin“ na vrlo visokom nivou, kako po pitanju bezbednosti pacijenata i zaposlenih, tako i po pitanju samog kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga.

    Akreditacija, s rokom važenja do avgusta 2029. godine, odnosi se na sledeće oblasti: internističke grane – lečenje pacijenata, radiološka dijagnostika, laboratorijska dijagnostika, farmaceutska zdravstvena delatnost, životna sredina, ljudski resursi, upravljanje informacijama, rukovođenje i standardi upravljanja.

    Agencija za akreditaciju je pohvalila rukovodstvo za trud uložen na organizaciji i sprovođenju procesa akreditacije, organizujući i ohrabrujući sve zaposlene.

     

     

    Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Кovin“ je akreditovana od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije na maksimalnih sedam godina sa najvišom ocenom 98,51% usklađenosti sa akreditacijskim standardima u Republici Srbiji. Akreditacija je postupak ocenjivanja kvaliteta rada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]