• Severna industrijska zona u Pančevu dobiće objekat za dnevni boravak dece

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo je stavio na rani javni uvid izmene i dopune plana detaljne regulacije za područje severne industrijsko-poslovne-proizvodne zone 2 kojim se predviđa gradnja objekta za dnevni boravak dece zaposlenih lica.

    Postor za koji se pristupa izradi plana, nalazi se u obuhvatu Plana generalne regulacije kompleksa posebne namene (Celina 11) u Pančevu u površini od oko 29,92 ha.

    Obuhvat plana se ne menja, odnosno ostaje isti, a predmet izmene i dopune plana (objekat za dnevni boravak dece) je u okviru postojećeg kompleksa, kao nezavisna i posebna celina u odnosu na kompleks.

    Opšti cilj dopune plana je unapređenje postojećih i uvođenje novih sadržaja radne zone koji bi uticali kako na kvalitet rada i boravka zaposlenih u zoni, tako i na kvalitet samog procesa proizvodnje.

    – Da bi se ovo postiglo potrebno je predvideti uvođenje novih sadržaja u svakodnevni rad kojim bi se nadogradio javni i privatni interes u radnoj zoni „Severna zona 2“, za sve njene korisnike. U toku planiranja početka rada tj. industrijske proizvodnje, podnosilac inicijative razmotrio je mogućnost otvaranja Objekta za dnevni boravak

    dece zaposlenih radnika uzrasta od 1 do 13 godina. U okviru planiranog objekta nalazile bi se i kreativne radionice za decu zaposlenih osnovno-školskog uzrasta.

    – Analiza je pokazala da bi uvođenje ovakvog sadržaja trajno rešilo probleme zaposlenih i motivisalo ih na rad.

    Namera je da se procesom pre-parcelacije na postojećoj parceli formira nova zasebna parcela za Objekat za dnevni boravak dece. Omogućavanjem uslova za projektovanje i izgradnju objekta za dnevni boravak dece pri pravnom licu, podnosiocu inicijative, ispunio bi se i uslov javnog interesa za lokalnu zajednicu u oblasti zbrinjavanja i vaspitavanja dece – ističe se u planu koji je obradio JP Urbanizam iz Pančeva.

    Objekta za dnevni boravak dece će se nalaziti u Ratarskoj ulici 142 u Pančevu, na parceli koja se formira od dela postojeće parcele na kojoj je lociran proizvodni pogon investitora. Nova parcela nalaziće se na površini od oko 5.000 m2. 

    Grad Pančevo je stavio na rani javni uvid izmene i dopune plana detaljne regulacije za područje severne industrijsko-poslovne-proizvodne zone 2 kojim se predviđa gradnja objekta za dnevni boravak dece zaposlenih lica.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]