Foto: Pxfuel
Društvo

Severna industrijska zona u Pančevu dobiće objekat za dnevni boravak dece

Izvor: 
ekapija Sub, 17/09/2022 - 13:53Grad Pančevo je stavio na rani javni uvid izmene i dopune plana detaljne regulacije za područje severne industrijsko-poslovne-proizvodne zone 2 kojim se predviđa gradnja objekta za dnevni boravak dece zaposlenih lica.

Postor za koji se pristupa izradi plana, nalazi se u obuhvatu Plana generalne regulacije kompleksa posebne namene (Celina 11) u Pančevu u površini od oko 29,92 ha.

Obuhvat plana se ne menja, odnosno ostaje isti, a predmet izmene i dopune plana (objekat za dnevni boravak dece) je u okviru postojećeg kompleksa, kao nezavisna i posebna celina u odnosu na kompleks.

Opšti cilj dopune plana je unapređenje postojećih i uvođenje novih sadržaja radne zone koji bi uticali kako na kvalitet rada i boravka zaposlenih u zoni, tako i na kvalitet samog procesa proizvodnje.

- Da bi se ovo postiglo potrebno je predvideti uvođenje novih sadržaja u svakodnevni rad kojim bi se nadogradio javni i privatni interes u radnoj zoni "Severna zona 2", za sve njene korisnike. U toku planiranja početka rada tj. industrijske proizvodnje, podnosilac inicijative razmotrio je mogućnost otvaranja Objekta za dnevni boravak

dece zaposlenih radnika uzrasta od 1 do 13 godina. U okviru planiranog objekta nalazile bi se i kreativne radionice za decu zaposlenih osnovno-školskog uzrasta.

- Analiza je pokazala da bi uvođenje ovakvog sadržaja trajno rešilo probleme zaposlenih i motivisalo ih na rad.

Namera je da se procesom pre-parcelacije na postojećoj parceli formira nova zasebna parcela za Objekat za dnevni boravak dece. Omogućavanjem uslova za projektovanje i izgradnju objekta za dnevni boravak dece pri pravnom licu, podnosiocu inicijative, ispunio bi se i uslov javnog interesa za lokalnu zajednicu u oblasti zbrinjavanja i vaspitavanja dece - ističe se u planu koji je obradio JP Urbanizam iz Pančeva.

Objekta za dnevni boravak dece će se nalaziti u Ratarskoj ulici 142 u Pančevu, na parceli koja se formira od dela postojeće parcele na kojoj je lociran proizvodni pogon investitora. Nova parcela nalaziće se na površini od oko 5.000 m2. 
MarketingNajnovije vesti