Društvo

SKORENOVAC: U subotu 14. „Dani mađarske kuhinje” sa preko 50 kotlića u kojima će se krčkati gulaši i razni drugi specijalteti

Izvor: 
013info Pet, 07/10/2022 - 08:17Međunarodna gastronomska manifestacija pod nazivom „Dani mađarske kuhinje”, biće održana u po četrnaesti put u subotu, 8. oktobra, u Skorenovcu.

Tako će i ove godine, od ranih jutarnjih sati, u centralnim ulicama ovog kovinskog sela, razni mađarski (i drugi) specijaliteti biti pripremani u preko 60 kotlića, od kojih će u desetak kuvati gosti iz Mađarske i Rumunije.

Pored ostalog, kao i svaki put, legendarni pukovnik u penziji Zoltan Dani, čuven po obaranju nevidljivog „stelta” za vreme bombardovanja 1999. godine, krčkaće tradicionalni specijaltet pod nazivom kotlovina. Biće i neizbežnih goveđih i ovčijih gulaša, pilećih i svinjskih paprikaša, pa i škembića i papaka u saftu, a sve to gurmani će moći da konzumiraju oko podneva.

Za one koji to ne mogu da dočekaju biće i kobasica i drugih suhomesnatih specijaltieta, a sve to pratiće i kulturno-umetnički program.
MarketingNajnovije vesti