• Skup talentovanih u Pupinovom Idvoru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Talentovana deca iz Čente, Pančeva, Novog Sada, Kruševca, Šapca borave i ove godine u naučno-edukativnom kampu „Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2021”. Kamp koji nosi ime proslavljenog naučnika, okupio je 11 nadarenih đaka iz škola širom Srbije, uz organizaciju Regionalnog centra za talente iz Pančeva i trajaće do 19. jula u ovom južnobanatskom selu u opštinie Kovačica, objavila je Politika.

     „Kamp je nagrada za mlade fizičare, koji su postizali izuzetne rezultate na takmičenjima i besplatan je za sve njih. Ovoga puta idemo korak dalje u njihovom usavršavanju i radimo eksperimentalne zadatke koji se inače rešavaju teorijski na takmičenjima u organizacije Društva fizičara, a na kraju će biti predstavljene  kompjuterske simulacije tih eksperimenata”, napominje dr Dragoslav Cucuć, direktor Regionalnog centra za talete „Mihajlo Pupin”, dok učesnici kampa koji se održava u Narodnom domu, zadužbini velikana rođenog u Idvoru, ističu da su tu da osvoje nova znanja iz oblasti koje ih posebno privlače, ali i steknu nove prijatelje.

        Domaćini kampa su i ovdašnja osnovna škola i Dom kulture u okviru Zavičajnog kompleksa, a podrška ne izostaje ni iz lokalne samouprave. Ovde svi ističu izuzetan i ogroman značaj, koji ovo okupljanje i rad sa najtaletovanijom decom ima za čitavu opštinu, a posebno za Idvor, jer se na taj način ostvaruje želja samog Pupina da njegov rodni kraj postane centar okupljanja i usavršavanja mladih.

     

    Talentovana deca iz Čente, Pančeva, Novog Sada, Kruševca, Šapca borave i ove godine u naučno-edukativnom kampu „Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2021”. Kamp koji nosi ime proslavljenog naučnika, okupio je 11 nadarenih đaka iz škola širom Srbije, uz organizaciju Regionalnog centra za talente iz Pančeva i trajaće do 19. jula u ovom južnobanatskom selu u opštinie Kovačica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]