Skupština Pančeva novembar 2018
Društvo

SKUPŠTINA PANČEVA: Šta je predloženo a nije stiglo na dnevni red

Pančevo, Ned, 18/11/2018 - 08:34
Vladimir Đoković
Niz zanimljivih predloga više opozicionih odbornika na sednici Skupštine grada Pančeva nije uvršten na dnevni red. Pavle Đukić, iz grupe odbornika Za naše Pančevo, podsetio je da na pitanje zašto ovoj grupi odbornika još uvek nisu obezbeđeni tehnički uslovi za rad – još uvek nije dobio pisani odgovor. Predložio je da se vodi rasprava i o trenutnom stanju u ATP-u. Ocenio je da je tamo stanje loše i da nema pomaka na bolje.

Nikola Dangubić iz SPS-a zatražio je raspravu o javnim prostorima po mesnim zajednica. Objasnio je da ova stranka traži prostor za skupove ali da biva odbijena sa objašnjenjem da su “prostori nebezbedni za sastanke”. Pa je podsetio da i skupština mora da se zabrine. Tražio je i raspravu o prenosima sednice skupštine Pančeva, kojih već duže vremena nema, jer “ne bi želeo da Pančevo i Skupština budu sinonim za diktaturu gde nema građanskih sloboda”. Da se raspravlja o ATP-u tražio je i Nikola Ćurčin (Slobodno Pančevo). Ocenio je da je tamo stanje “dramatično”, ali i dodao da može da bude još gore.

Nezavisni odbornik Predrag Bogatinčević tražio je da skupština donese odluku da “medije koji vređaju i kleveću a to se dokaže na sudu” više ne podržava gradskim novcem. “Neka oni to rade na svoj račun” – poručio je Bogatinčević. Odbornik Slobodnog Pančeva Dejan Jovanović zatražio je da skupština donese odluku da se spisak svih javnih prostora i onih koji ih koriste učini dostupnim preko internet strane grada Pančeva. A njegov kolega Žarko Jelisavčić zatražio je da se formira radna grupa koja bi proverila “raspodelu gradskih sredstava za sportske klubove i pojedince jer postoji sumnja da se SNS umešala u dodelu novca u ovoj oblasti”. Odbornica iz iste grupe Dušica Jovanović zatražila je da se donese “odluka o razrešenju članova Upravnog odbora Kulturnog centra Pančeva zbog nesposobnosti da sprovedu proceduru promene statuta” ove ustanove kulture. Da se donese odluka o prenosima sednice skupštine grada zatražio je i Srđan Glamočanin iz SRS-a, a odbornik DJB Đerfi Šandor predložio je da se raspravlja “o glasinama da SNS zapošljava na procenat – što stvara nepoverenje”.

Većina u skupštini grada Pančeva odbila je sve ove predloge. Za njihovo prihvatanje opozicioni odbornici su glasali zajedne. Maksimalno opozicija je uspela da skupi 19 glasova što je bilo premalo da bi se tačke uvrstile na dnevni red.

 
MarketingNajnovije vesti