Dupla istraga smrti na prijemnom Opšte bolnice

Smrt se mogla izbeći da su neki učesnici u procesu radili drugačije

Pančevo, Pon, 25/07/2016 - 12:43
Vladimir Đoković

PANČEVO, 25. jul - Bolnička komisija formirana posle smrti Snežane Ivaški (63) iz Deliblata, koja je prošle nedelje umrla čekajući pregled lekara specijaliste u opštoj bolnici u Pančevu, ima rok do utorka (26. jula) da saopšti šta je utvrdila.

„Komisiju sam formirao u petak, a u njoj su, pored direktora internističkog sektora, i načelnici onih bolničkih odeljenja sa kojih su dolazili lekari koji su učestvovali u lečenju ove pacijentkinje. Izdao sam i nalog načelniku prijemno-urgentne službe da dostavi detaljan izveštaj svim vremenima i svim nalazima koji su generisani tokom lečenja ove pacijentkinje.” – izjavio je direktor Opšte bolnice Pančevo Nebojša Tasić.

Pored bolničke, istragu vrši i inspekcija Ministarstva zdravlja. Tasić objašnjava da su to dva nezavisna procesa koji će „ako bude bilo moguće biti objedinjeni.”

„Na osnovu usmenih saznanja do kojih sam došao, a mimo nalaza bolničke komisije koja još uvek radi, ovaj događaj, smrt pacijentkinje u prijemnoj službi bolnice, mogao je da se izbegne da su neki učenici u procesu radili drugačije– naglasio je dr. Tasić.

Inače u bolnici postoje procedure prilikom prijema zasnovane i na naredbi direktora da se u 120 minuta mora započeti sa svakim sledećim pregledom, konsultacijom, lekara specijaliste koja je pri prijemu zatražena. Kako saznajemo pokojna Snežana Ivaški je pregledana pri dolasku u prijemno, a vreme za neophodan dodatni pregled specijaliste se odužio daleko izvan naređenih 120 minuta. Pa je i preminula čekajući dodatni pregled.

V. ĐokovićMarketing

Najnovije vesti