• SOS telefon za prijavu mobinga

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu počeo je da se primenjuje pre nepunih šest godina, a od naredne sedmice građanima će biti dostupna i telefonska usluga „SOS mobing“, najavljuju iz Republičke agencije za mirno rešavanje sporova.

    Svi koji smatraju da su žrtve zlostavljanja na radu će besplatnim pozivom broja 0800-300-601 i pritiskom određenog tastera od 0 do 5, dobiti neophodne informacije i odgovore na pitanja šta je mobing, koje radnje podrazumeva i koji su modeli zaštite od zlostavljanja.

     

     „SOS mobing“ će građanima biti dostupan 24 sata, dok je razgovor sa pravnom službom Agencije, moguć od 7:30 do 15:30 sati pozivom pomenutog broja uz biranje tastera 0.

    Inače, ova usluga je zajednički projekat Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.
     

    Direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević je precizirao da je usluga nastala kao posledica analize koja je pokazala da građani nisu u dovoljnoj meri informisani o samoj pojavi mobinga, kao ni o radnjama koje podrazumevaju mobing.

    Pokazalo se da, i pored zakona i Pravilnika o pravilima ponašanja poslodavaca i zaposlenih u vezi sa zaštitom i sprečavanjem zlostavljanja na radu, oni svoje odnose regulišu uglavnom na osnovu ličnih stavova šta je u redu i šta nije u redu“.

    Opširnije na linku.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo