• Sportski duh među mališanima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Deveta Olimpijada predškolaca u organizaciji Predškolske ustanove „Dečja radost“ Pančevo otvorena je danas (u ponedeljak, 28. marta) u Hali sportova Pančevo. Manifestacija će trajati četiri dana, do četvrtka, 31. marta, a svakog dana nastupiće oko 200 mališana predškolskog uzrasta.

    Prvog dana na Olimijadi su učestvovala deca iz četiri vrtića-„Slavuj“, „Bubamara“, „Veverica“ i „Lane“. Manifestaciju su otvorile najmlađe članice plesnog studija „Balerina“, a zatim se su prisutnima obratili Ljljana Vojnov, zamenica direktorke PU „Dečja radost“ i Branko Krsmanović, samostalni stručni saradnik za poslove sporta u sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave Pančevo. I narednih dana manifestaciju će uveličati specijalni gosti- Slobodan Bitević, Peđa Stojadinov i braća Stanišić.

    Svoju spretnost i okretnost deca su pokazala na četiri stanice kroz vežbe sa palicom, igru loptom i vežbe sa konopcem i padobranom, a sudeći prema izjavama mališana najzanimljiviji im je bio poligon spretnosti.

     „Najzabavnije mi je bilo preskakanje sanduka. Spremala sam se nekoliko dana i nemam tremu“, rekla je Sara.

    „Spreman sam za vežbe. Najviše mi se sviđa kad preskačemo sanduk. Inače se bavim sportom tako da su mi poznate neke vežbe“, kaže Aleksa.

    „Baš mi se dopada ovaj trening. Volim sport i treniram ples“, rekla nam je Mihaila.

    Vaspitačice objašnjavaju da su pripreme za Olimpijadu bile ozbilje i dugačke.

    „Radili smo jako naporno i deca su mnogo uživala“, izjavila je Suzana Popović, glavna vaspitačica vrtića „Bubamara“.

    „Spremali smo se tokom cele godine, i deca su jako uzbuđena i srećna“, rekla je Sonja Vasojević, vaspitačica u vrtiću „Veverica“.

    Prema rečima Ivana Markovića, stručnog saradnika za sport u PU „Dečja radost“, cilj ove već tradicionalne manifestacije je da se skrene pažnja na značaj bavljenja sportom i pošalje poruka roditeljima da decu treba da usmeravaju na sport.

    Igre nisu bile takmičarskog karaktera, ali je svaka ekipa dobila po neko priznanje. Dodeljene su nagrade za najšarmantniju ekipu, najokretniji tim, najtolerantniju ekipu, tim sa najboljim sportskim duhom, najbolje sportske tehničare, najspretniju ekipu, najjači tim i drugo. Svi predškolci dobili su diplome kao nagradu za učešće na Olimpijadi i podsticaj da se i ubuduće bave sportom.

    I. Predić

    Deveta Olimpijada predškolaca u organizaciji Predškolske ustanove „Dečja radost“ Pančevo otvorena je danas (u ponedeljak, 28. marta) u Hali sportova Pančevo. Manifestacija će trajati četiti dana, do četvrtka, 31. marta, a svakog dana nastupiće oko 200 mališana predškolskog uzrasta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]