Korzo
Društvo

Šta predstoji od radova u gradskom parku i centru Pančeva za 150 miliona dinara kredita

Izvor: 
013info Pet, 19/02/2021 - 07:38

Gradska vlast planira nastavak radova u delu centralnog gradskog jezgra i gradskom parku, a naciljana vrednost „izrade tehničke dokumentacije i izvođenja radova“ je 150 miliona dinara.

Procenjuje se da je infrastruktura u parku i okolnim ulicama stara, nedovoljnih je kapaciteta za kvalitetno funkcionisanje. Navodi se da kišna kanalizacija kroz delom urušenje zidane kolektore otežano funkcioniše, da su vodovodne cevi od azbesta cementa i pritom nedovoljnog kapaciteta, fekalna kanalizacija stara i malog kapaciteta, a elektroinstalacije i one za javno svetlo propale.

Zelenilo u parku i ulici Živojina Mišića ocenjuje se kao staro, trulo i opasno, dečije igralište kao propalo i nebezbedno.

Ovako opisano stanje, promeniće se ulaganjem novih 150 miliona dinara, ali ne iz gradskog budžeta, nego iz kredita.

Uslediće projektovanje i radovi na rekonstrukciji instalacija vodovoda i kanalizacije, kao i javnog osvetljenja. Parterno će se uređivati preostalog dela parka, ulica Živojina Mišića, deo parka ka Masarikovoj, kao i trg u toj ulici.

Planirano je uređenje novog dečjeg igrališta na trgu u Masarikovoj, kao i uređenje kompletnog mobilijara na celom potezu radova.

 

 
 

MarketingNajnovije vesti