• Štampanje testova pod velikim obezbeđenjem

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Štampanje testova za „malu“ maturu biće završeno danas, četiri dana uoči polaganja ispita, izjavila je pomoćnica ministra prosvete i predsednica Republičke upisne komisije Snežana Marković.

    „Štampanje je gotovo, danas se završavaju poslednji primerci“, rekla je pomoćnica ministra za RTS, navodeći da se štampa 74.500 primeraka

    Upitana na koji način su testovi obezbeđeni, Snežana Marković je objasnila da zbog dešavanja ranijih godina, kada su se testovi prodavali na ulici i iznosili pre štampanja, od prošle godine je uvedena praksa da se štampaju pod velikim obezbeđenjem u Zavodu za štampanje novčanica.

    Ceo proces, prema njenim rečima, potpuno je obezbeđen, od izlaska iz Zavoda do uručivanja učenicima.

    BIA je inače prisutna u tom zavodu i obezbeđuje sve što ta ustanova radi, precizirala je pomoćnica ministra. Testove će kada izađu iz Zavoda, zapakovane u bezbednosne kese, preuzimati MUP, a zatim ih otvarati pred učenicima.

    Na pitanje da li je bilo slučajeva prepravljanja testova od strane nastavnika, Marković je rekla da su analize iz septembra prošle godine pokazale da su u nekim školama postignutni neuobičajeno dobri rezultati, što je sumnjivo, ali da nema dokaza da je bilo prepravki testova.

    Zbog toga su, kako je dodala, isplanirane pojačane mere u školama koje su na neki način alarmantne, kako bi videli šta se tu dešava i da li su ti dobri rezultati opravdani.

    Štampanje testova za „malu“ maturu biće završeno danas, četiri dana uoči polaganja ispita, izjavila je pomoćnica ministra prosvete i predsednica Republičke upisne komisije Snežana Marković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]