Društvo

STARČEVO: Najmlađi članovi Izviđačkog odreda „Nadel” obeležili Svetski dan deteta

Izvor: 
013info Sre, 23/11/2022 - 08:50Starčevački poletarci i pčelice, kao najmlađi članovi Izviđačkog odreda „Nadel” u nedelju, 20. novembra, priključili su se obeležavanju Svetskog dana deteta. Oni su bili deo ovog međunarodnog događaja, kroz održavanje kreativne radionice, kada su uz pomoć svojih veštih prstiju, mnogo bojica, flomastera i vodenih boja, napravili crteže i postere na kojima su ostavljali otiske svojih šaka.

S obzirom na to da su svi otisci bili različitih boja, izviđačima je objašnjeno da se isto tako i ljudi međusobno razlikuju po mnogo čemu. Da je svaki čovek zasebna individua i da svako sa svojim razlikama ima neku svoju ulogu u društvu. Neke svoje vrednosti koje kada se iskoriste na pravi način čine ovaj svet boljim mesto, odnosno da je lepota sveta upravo u toj šarenolikosti, kao što su i njihovi radovi.

Sastanak je završen kratkim predavanjem o radu UNICEF-a, cilju ove organizacije i načinu na koji ona pomaže deci širom sveta, jer je ova organizacija takođe i partner izviđača na globalnom nivou.
MarketingNajnovije vesti