• STARČEVO: Najmlađi članovi Izviđačkog odreda „Nadel” obeležili Svetski dan deteta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Starčevački poletarci i pčelice, kao najmlađi članovi Izviđačkog odreda „Nadel” u nedelju, 20. novembra, priključili su se obeležavanju Svetskog dana deteta. Oni su bili deo ovog međunarodnog događaja, kroz održavanje kreativne radionice, kada su uz pomoć svojih veštih prstiju, mnogo bojica, flomastera i vodenih boja, napravili crteže i postere na kojima su ostavljali otiske svojih šaka.

    S obzirom na to da su svi otisci bili različitih boja, izviđačima je objašnjeno da se isto tako i ljudi međusobno razlikuju po mnogo čemu. Da je svaki čovek zasebna individua i da svako sa svojim razlikama ima neku svoju ulogu u društvu. Neke svoje vrednosti koje kada se iskoriste na pravi način čine ovaj svet boljim mesto, odnosno da je lepota sveta upravo u toj šarenolikosti, kao što su i njihovi radovi.

    Sastanak je završen kratkim predavanjem o radu UNICEF-a, cilju ove organizacije i načinu na koji ona pomaže deci širom sveta, jer je ova organizacija takođe i partner izviđača na globalnom nivou.

    Starčevački poletarci i pčelice, kao najmlađi članovi Izviđačkog odreda „Nadel” su u nedelju, 20. novembra, priključili su se obeležavanju Svetski dan deteta. Oni su bili deo ovog međunarodnog događaja, kroz održavanje kreativne radionice, kada su uz pomoć svojih veštih prstiju, mnogo bojica, flomastera i vodenih boja, napravili crteže i postere na kojima su ostavljali otiske svojih šaka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]