Izviđači u Starčevu
Društvo

STARČEVO: Održan šesnaesti izviđački memorijal „Ivica Pranjić”

Izvor: 
013info Pet, 26/02/2021 - 16:07

Odred izviđača „Nadel” održao je nedavno šesnaesto memorijalno takmičenje „Ivica Pranjić”, koje je posvećeno prerano preminulom članu starčevačke organiazcije.

Prema rečima jednog od organizatora, Marka Ivoševića, koji je i predsednik Saveza izviđača Srbije, zbog epidemioloških mera, ova manifestacija   obeležena je manje-više simbolično, jer gosti iz drugih gradova nisu pozvani, ali je zalaganje bilo na nakedašnjem nivou.

– Kako bi se umanjila mogućnost fizičkog kontakta, takmičenje se odvijalo na otvorenom u ekipama od po dva člana za najmlađe, dok su nešto stariji izviđači pojedinačno nastupali. Pripreme smo započeli još pre više od dve nedelje, uz obnavljanje određenih znanja i veština iz orijentacije, čitanja karte, poznavanja geografskih i istorijskih karakteristika Srbije, šatorskih pravila i timskog rada. Samo nadmetanje je u najvećoj meri realizovano zahvaljujući mladim izviđačkim vođama Vuku, Vanji, Marku, Anji, Mateji, Lazaru i Jovani. Na kraju su svi takmičari pokazali su zadovoljavajuć nivo znanja, sagledavajući u obzir i činjenicu da su tokom cele prošle godine izostali brojni sastanci, izleti i kampovanja – kaže Ivošević.

Lep dan poslužio je organizatorima i takmičarima, pa su se izviđači raširili po širem centru Starčeva, tražeći kontrolne tačke na kojima su ih čekali određeni zadaci koje je trebalo da savladaju.

Najmlađi su svoja znanja oprobali su u disciplinama „Pronađi na mapi”, „Štafetni poligon”, „Napravi putni znak”, „Reci šta znaš” i „Obaranje čaša”, a najbolje se pokazala ekipa pod nazivom „Lavovi”, koju su činili Lenka Gojković i David Varga, ispred „Metle i četke” (Nađa Kozačenko i Robert Vanček) i „Pandi” (Slobodan Nikolić i Dunja Veličković).

U konkurenciji izviđača starijih razreda osnovne škole, koji su se takmičili u igrama „Reci šta znaš”, „Pronađi na karti”, „Izveštaj puta”, „Pikado” i „Igra zapažanja”, pobedio je Ognjen Stojanović; druga je bila Anja Veličković, a treći Filip Stefanović.

 

 
MarketingNajnovije vesti