Petrohemija Foto: Petrohemija
Društvo

Strateško partnerstvo pančevačke Petrohemije i NIS-a donosi dobrobit za sve učesnike i građanstvo

Izvor: 
RTV Sre, 27/10/2021 - 14:40


Pančevačka Petrohemija uskoro bi mogla da dobije strateškog partnera – Naftnu industriju Srbije, kompaniju koja je jedina dostavila prijavu za učešće u privatizaciji.Pregovori oko preuzimanja još traju, a ovih dana se očekuje i njihov ishod. Šta to znači za samu kompaniju, zaposlene ali i domaću ekonomiju? NIS Gaspromnjeft se dogovrio sa državom da oni neće preuzeti tzv. istorijske gubitke Petrohemije

Uslovi za strateškog partnera su koje je NIS prihvatio je da će u narednih 6 godina investirati 150 miliona evra u postrojenje petrohemije i i zgradiće fabriku polipropilena a optimalan broj radnika (nešto ispod 1400) će biti zadržan.

"Poznato je da postoje ciklične promene cena sirove nafte i prerađevina i petrohemijskih proizvoda koje su uglavnom izazavne međunarodnim krizama (ratovima) a poslednje 2 godine je prisutan rast cena petrohemijskih proizvoda kovid krizom pa petrohemija iskazuje pozitivno poslovanje" rekao je nekadašnji član nadzornog odbora i dugogodišnjim radnikom Petrohemije, Šandorom Ambrušom sa kojim je razgovarala novinarka Prvog progrma radija RTV-a Eva tomović.

Predstoji dogovor Patrohemije i države sa sindikatima oko socijalnog programa, do kraja meseca, verovatno.
MarketingNajnovije vesti