• Stručna praksa za nezaposlene Pančevce

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv poslodavcima za učešće u realizaciji mere aktivne politike zapošljavanja stručna praksa u 2019. godini – drugi krug. Za podnošenje prijava i sve potrebne informacije u vezi sa tim, zainteresovani poslodavci, ali i nezaposlena lica, mogu se obratiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Pančevo, a Javni poziv je otvoren do 31. oktobra.

    Mera aktivne politike zapošljavanja stručna praksa u 2019. godini, podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje – kvalifikacija, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, kada je to zakonom, odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci.

    Mera traje šest meseci, osim u slučaju kada se sprovodi i traje u skladu sa opštim, odnosno posebnim zakonom u cilju polaganja stručnog ispita, a najduže 12 meseci.

    Tokom trajanja stručne prakse, grad Pančevo će obezbediti sredstva na ime novčane pomoći u ukupnom iznosu od 6.000.000,00 dinara i ne snosi troškove polaganja stručnog ispita, za ona lica koja imaju zakonsku obavezu polaganja stručnog ispita. Angažovanim licima Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćivaće novčanu pomoć u mesečnom neto iznosu od:

    20.000,00 dinara za lica sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem,

    18.000,00 dinara za lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i

    16.000,00 dinara za lica sa srednjim obrazovanjem.

    Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv poslodavcima za učešće u realizaciji mere aktivne politike zapošljavanja stručna praksa u 2019. godini – drugi krug. Za podnošenje prijava i sve potrebne informacije u vezi sa tim, zainteresovani poslodavci ali i nezaposlena lica mogu se obratiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Pančevo, a Javni poziv je otvoren do 31. oktobra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo