Gradska uprava
Društvo

„TRANSPARENTNOST SRBIJA" OCENILA: Najtransparentnija lokalna samouprava u Srbiji je u Pančevu

Izvor: 
GU Pančeva Pon, 22/05/2017 - 16:31Transparentnost Srbija je i ove godine, kao i pre dve godine, sprovela istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“. Reč je o projektu koji je realizovan uz finansijsku pomoć Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji. Projekat je realizovan u periodu februar-maj 2017.godine.

Istraživanjem su obuhvaćeni Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Kraljevo, Jagodina, Paraćin, Raška, Novi Pazar, Tutin, Vranje, Bujanovac i Preševo.

Na osnovu iste metodologije kao i pre dve godine, uz modifikovanje i preciziranje nekoliko indikatora, ovoga puta je ocenjeno i rangirano 15 jedinica lokalne samouprave u Srbiji – one koje su bile među najbolje ocenjenim 2015. godine, najveći gradovi, kao i JLS u kojima su, takođe uz podršku Misije OEBS u Srbiji, u međuvremenu organizovani okrugli stolovi sa predstavnicima lokalnih vlasti i administracija u cilju povećanja transparentnosti.

Pančevo je bilo među obuhvaćenim JLS i zabeležilo indeks 67, na skali od 0 do 100, što je za šest indeksnih poena bolje nego pre dve godine. Zabeležen je rast od 2015. godine kada je Pančevo bilo na četvrtom mestu, a lokalna samouprava Pančeva ovom ocenom dospela na vrh ovogodišnje tabele i zauzela prvo mesto.  

Sve indikatore na osnovu kojih je ocenjeno Pančevo, kao i sve druge detalje o istraživanju, možete videti na sajtu Transparentnosti Srbija, na stranici Istraživanja o korupciji.
MarketingNajnovije vesti