Društvo

U 33 grada i opštine širom Srbije rekonstruiše se 55 železničkih stanica, od kojih tri u Južnom Banatu

Izvor: 
013info Sre, 18/05/2022 - 15:56


Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima rekonstrukcije i sanacije 55 železničkih stanica u 33 lokalne samouprave. U Južnom Banatu biće rekonstruisane tri železničke stanice, jedna na teritoriji Grada Pančeva i dve u opštini Kovačica.

Kako precizira eKapija na teritoriji Pančeva u planu je sanacija stanice u Kačarevu, dok će u opštini Kovačica biti rekonstruisane dve stanice I to u naseljenim mestima Kovačica i Debeljača.

U planu je sređivanje i železničkih stanica i staničnih zgrada u Požarevcu (dve stanice - Požarevac i zgrada OC Požarevac), Beogradu (Ovča, Sopot, Sopot Kosmajski, Ralja, Jajinci), Vladimircima, Smederevu (Radinac, Mala Krsna), Rumi (Ruma, Uprava OC Ruma, Platičevo i Putinci), Šapcu (Šabac i Štitar), Sremskoj Mitrovici (S. Mitrovica, Martinci i Voganj), Šidu, Loznici, Ćupriji, Nišu (Niš i Crveni Krst), Negotinu (Prahovo), Petrovcu (Gložan), Senti, Novom Sadu (Futog), Zrenjaninu, (Tomaševac), Kuli, Somboru (Sombor i Bukovački salaši), Subotici (Bajmok), Odžacima (Ratkovo), Prijepolju (Prijepolje i Prijepolje teretna), Raškoj (Jošanička Banja), Kraljevu (Mataruška Banja), Užicu (Užice, upravna zgrada Užice, Užice teretna, Stapari), Lazarevcu (Lastra), Vreocima, Čajetini (Zlatibor), Valjevu (Valjevo i Divci), Lajkovcu (Slovac), Požegi (Požega i Kalenići) i Kosjeriću (Kosjerić i Ražana).

Izvodiće se radovi od sanacije stolarije i fasada, zamene krova, nameštaja, sanacije nadstrešnica, preko toplifikacije i zamene elektroinstalacija, do uređenja prostora oko staničnih zgrada idr.

Vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara, a tender ističe 13. juna.

 
MarketingNajnovije vesti