Foto: Maya Trengovski
Veliki broj pacijenata na Očnom odeljenju Opšte bolnice Pančevo

U maju zakazivanje za jul i avgust

Pančevo, Sre, 04/05/2016 - 11:26
Ivana PredićZbog velikog broja pacijenata i nedovoljnog broja lekara, na Očnom odeljenju Opšte bolnice Pančevo na pregled se dugo čeka, a poseta se zakazuje jednom mesečno.

Pregled se mora zakazati lično, od 25-og u mesecu. Tog dana obično u ambulanti je velika gužva, a kako nas je obavestili naša sugrađanka prošlog meseca ljudi su po kiši stajali u redu i ispred ambulante kako bi dobili termin za pregled. Već sutradan, uglavnom slobodnih mesta više nema.

Kako smo saznali od dr Dragomira Mage, načelnika Očnog odeljenja Opšte bolnice Pančevo, trenutno je popunjen ceo jun, a 25. maja zakazivaće se za jul i avgust. On je istakao da se uglavnom termin za pregled dobije u roku od 30 dana, ali da taj rok neće biti moguće ispuniti tokom leta, zbog godišnjih odmora. Načelnik je dodao da je u toku i promena u sistemu zakazivanja.

Prošli smo kroz različite načina zakazivanja i nijedan ne funkcioniše najbolje jer imamo veliki broj pacijenata. Pacijenti dolaze lično jer se često dešavalo da kada zakažu telefonom se ne pojave ili dođu bez uputa. Pokušaćemo da napravimo novi sistem zakazivanja pa ćemo videti kakvi će biti rezultati“, rekao je dr Dragomir Maga.

On je kazao da je nedavno dr Miroslava Vranić, dosadašnja načelnica, otišla u penziju, te da na njeno mesto neće biti primljen drugi lekar jer za to državne institucije nisu dale saglasnost. Na odeljenju sada radi osam specijalista, a tokom aprila u ambulanti je obavljeno 2.623 pregleda.

Osim zbrinjavanja u ambulanti, lekari rade i operacije. Za operaciju katarakte sa ugradnjom intraokularnog sočiva, zbog malog broja sočiva koje Opšta bolnica dobija od  Repuličkog fonda za zdravstveno osiguranje, na operaciju čeka 1.890 pacijenata, a hirurški zahvati se zakazuju za septembar 2020. godine.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti