• U pančevačkoj bolnici se 140 pacijenata leči od kovida

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u poslednja 24 sata u Južnom Banatu su još 232 osobe obolele od koronavirusa. Najviše ih je u Pančevu, 107, u Kovinu 38 i u Vršcu 33.

    U pančevačkoj bolnici na lečenju od koronavirusa nalazi se 140 pacijenata, od kojih 12 ima težu klinićku sliku.

    – Ukoliko bude potrebe mi možemo da proširimo kapacitete nauštrb redovnih pacijenata, što naravno nije dobro. Ono što je odlika ovog talasa jeste da imamo sve više mlađih ljudi, radno sposobnog stanovništva koji dolaze sa jako teškom kliničkom slikom. U preko 80 posto slučajeva se radi o nevakcinisanim pacijentima. Više od 90 posto umrlih su nevakcinisani, rekao je za RTS direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka.

    Ovuka apeluje da stanovništvo vakciše.

    – Da ovu pandemiju obuzdamo na jeftiniji način, sa manje gubitaka ljudskih života, sa više mogućnosti nas lekara da pomažemo ljudima i da zbrinjavamo i druge bolesti koje nas muče. Uvek ovako jak udar u kovid delu bolnice izaziva smanjenu mogućnost operisanja hladnih operativnih programa, objasnio je Ovuka.

    U pančevačkoj bolnici nema mešanja lekara i pacijenata iz zelene i crvene zone.

    – Mi se od marta prošle godine dobro snalazimo s tim. Svi su u strogo odvojenim zonama. Lekari koji su u kovid bolnici ne ulaze u zelenu zonu, putevi se ne ukrštaju, tako da mi nismo imali neko veliko proširenje kovida u zelenoj zoni, kazao je Ovuka.

     

     

    Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u poslednja 24 sata u Južnom Banatu su još 232 osobe obolele od koronavirusa. Najviše ih je u Pančevu, 107, u Kovinu 38 i u Vršcu 33

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]