• U Pančevu će se graditi tri filmska studija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od ove godine u planu je da Pančevo postane filmski grad, budući da će beogradska firma „FireFly” izgraditi tri filmska studija na već kupljenoj parceli od 12 hektara na Bavaništanskom putu u zoni Hipodroma, piše novosadski Dnevnik.

    – Izgradnja filmskog grada važna je za Pančevo jer nas pozicionira na turističkoj mapi kao centar filmske produkcije – rekao je za „Dnevnik” gradonačelnik Saša Pavlov.

    Reč je o investiciji vrednoj 5,8 miliona evra, koja će zaposliti više desetina ljudi, a po zasebnim projektima i do 2.000.

    – Za sada nemamo precizne datume i nisam video konkretan nacrt studija, ali verujem da će sve biti ozbiljno, s obzirom na uložena sredstva – rekao je za RTV član Gradskog veća za kulturu grada Pančeva Nemanja Rotar. – Film je velika industrija koja angažuje razne sektore, ali i privuče mnoge ljude, naročito ako vam dolaze filmske zvezde iz sveta. Cela investicija je tek u prvoj fazi i očekuje se da ove godine počne i izgradnja.

     

    Od ove godine u planu je da Pančevo postane filmski grad, budući da će beogradska firma „FireFly” izgraditi tri filmska studija na već kupljenoj parceli od 12 hektara na Bavaništanskom putu u zoni Hipodroma.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]