Borba za čist vazduh
Društvo

U Pančevu u sredu protest "Borba za čist vazduh"

Izvor: 
013info Sub, 01/02/2020 - 21:37


Protest "Borba za čist vazduh" održaće se i u Pančevu u sredu, 5. februara, u 18 sati na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića. Ovim protestom Pančevo će se pridružiti grupi od još 17 gradova u kojima će se protest tog dana održati.
Poziv za organizaciju protesta potekao je od Građanskog fronta i inicijative "Ne davimo Beograd", a organizatori protesta u Pančevu su nam poslali sledeće saopštenje:
 
Naši gradovi sve češće se nalaze na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta. Podaci Svetske zdravstvene organizacije govore da u Srbiji tokom jedne godine prerano umre oko 7.000 ljudi usled izloženosti zagađenjima, što je drugo mesto u Evropi po broju prevremenih smrti usled zagađenja vazduha!
 
Naše zdravlje, zdravlje naše dece i najmilijih, ugroženo je nebrigom i kontinuiranim ignorisanjem upozorenja, merenja i analize koja jasno govori da se radi o ozbiljnom problemu koji se neće sam od sebe rešiti.
 
Pozivamo vas da nam se pridružite u borbi za čist vazduh koja se 05.02.2020. održava u preko 20 gradova u Srbiji. Skup u Pančevu će se održati na uglu Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića sa početkom u 18h. 
 
Svest o značaju ekologije se formira od malih nogu, ali vremena više nema, svaki pojedinac je bitan!MarketingNajnovije vesti