• U Pančevu u sredu protest „Borba za čist vazduh“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Protest „Borba za čist vazduh“ održaće se i u Pančevu u sredu, 5. februara, u 18 sati na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića. Ovim protestom Pančevo će se pridružiti grupi od još 17 gradova u kojima će se protest tog dana održati.
    Poziv za organizaciju protesta potekao je od Građanskog fronta i inicijative „Ne davimo Beograd“, a organizatori protesta u Pančevu su nam poslali sledeće saopštenje:
     
    Naši gradovi sve češće se nalaze na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta. Podaci Svetske zdravstvene organizacije govore da u Srbiji tokom jedne godine prerano umre oko 7.000 ljudi usled izloženosti zagađenjima, što je drugo mesto u Evropi po broju prevremenih smrti usled zagađenja vazduha!
     
    Naše zdravlje, zdravlje naše dece i najmilijih, ugroženo je nebrigom i kontinuiranim ignorisanjem upozorenja, merenja i analize koja jasno govori da se radi o ozbiljnom problemu koji se neće sam od sebe rešiti.
     
    Pozivamo vas da nam se pridružite u borbi za čist vazduh koja se 05.02.2020. održava u preko 20 gradova u Srbiji. Skup u Pančevu će se održati na uglu Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića sa početkom u 18h. 
     
    Svest o značaju ekologije se formira od malih nogu, ali vremena više nema, svaki pojedinac je bitan!

    Protest Borba za čist vazduh održaće se i u Pančevu 5. februara u 18 sati na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića. Ovim protestom Pančevo će se pridružiti grupi od 17 gradova u kojima će se protest tog dana održati.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]