Foto: Pixabay
Društvo

U toku radovi na renoviranju odeljenja u kovinskoj bolnici

Izvor: 
RTV Čet, 24/03/2022 - 09:55U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u toku su radovi na kompletnom renoviranju Odeljenja za nepsihotične poremećaje i granična stanja na spratu zgrade. Ukupna vrednost radova je 4.236.132,60 dinara, a donator sredstava za izvođenje tih radova je humanitarna organizacija Lifeline Chicago, čiji je pokrovitelj Fond Nj. K. V. Princeza Katarina.

U cilju poboljšanja uslova za lečenje pacijenata i rad medicinskog osoblja, obezbeđena su novčana sredstva za tekuće održavanje pomenutog Odeljenja, tj. za izvođenje potrebnih građevinskih radova i to: zamena elektroinstalacija koje su bile neispravne, nisu ispunjavale zahteve savremene tehnologije i bile su ugrožavajuće za zdravlje i bezbednost pacijenata i zaposlenih, zatim molersko-farbarski radovi, sređivanje podova, keramičarski radovi.

"U cilju što boljeg i bržeg oporavka lica sa mentalnim smetnjama, nastavljamo humanizaciju prostora i odnosa u bolnici i time unapređujemo i osavremenjujemo rad psihijatrijske službe. Poslovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a svi pacijenti su zbrinuti tako da bolnica funkcioniše nesmetano", poručila je dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, v. d. direktora SBPB ,,Kovin“.

Podsetimo, zahvaljujući Fondu Nj.K.V. Princeze Katarine, Specijalna bolnica ,,Kovin“ dobila je u 2019. godini donaciju u građevinskim radovima u iznosu od 3.652.026,18 dinara. Tom prilikom, renovirano je i opremljeno nameštajem prizemlje gorepomenutog Odeljenja.
MarketingNajnovije vesti