• U Vojvodini 500 novozaraženih više u odnosu na prethodni dan, u Južnom Banatu 181 kovid pozitivan. Pregled po mestima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Južnom Banatu je u poslednja 24 sata registrovan još 181 slučaj zaraze koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

    Po broju zaraženih prednjači Vršac sa 63 nova slučaja, a sledi Pančevo sa 55 kovid pozitivnih.

    Dvocifren broj zaraženih imaju i Kovačica – 22 i Kovin – 14.

    Slede Bela Crkva sa devet i Opovo sa sedam novozaraženih, dok je u Alibunaru prijavljeno šest slučajeva kovida19 od poslednjeg preseka stanja.

    U Plandištu je, prema ovom izveštaju ZZJZ Pančevo, registrovano pet novoobolelih.

    Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine tokom prethodnog dana u pokrajini je registrovano 876 novih slučajeva zaraze, za 500 više nego juče, dok je broj aktivnih slučajeva 7.292.

    „Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta“, navodi se u saopštenju.

    Po oceni Instituta epidemiološka situacija u Vojvodini je i dalje nepovoljna.

    U ovom trenutku na teritoriji 38 opština i gradova situacija je vanredna, u pet je nepovoljna, dok se na teritoriji dve lokalnih samouprava ocenjuje kao nesigurna.

     

    U Južnom Banatu je u poslednja 24 sata registrovan još 181 slučaj zaraze koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]