Vremenske nepogode moguće i naredne nedelje

U Vojvodini se očekuje pojava olujnih vetrova

Izvor: 
Blic Čet, 23/06/2016 - 19:01

Do kraja leta biće još vremenskih nepogoda, olujnih vetrova, tornada, obilnih kiša i grada veličine pesnice, prognoziraju stručnjaci.

Sve ono što nas je preplašilo prethodnih dana gotovo je izvesno - ponoviće se. Sličnih epizoda biće širom Srbije, jedino što niko ne može da kaže kada će se dogoditi i koji će kraj biti najviše pogođen.

Meteorolog Nedeljko Todorović napominje da bi nešto slično moglo da se dogodi već sledeće nedelje.

Ekstremne pojave poput toliko velikog grada i manjih tornada, kao što smo imali priliku da vidimo u Pančevu i Jagodini, retke su, ali ne i neuobičajene. Već naredne nedelje možemo očekivati slične vremenske uslove”, kaže Todorović za Blic.

To potvrđuju i meteorolozi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najavljujući da će vikend koji predstoji biti propraćen olujnim vremenom.

U košavskim predelima, kao što su Vojvodina i Podunavlje, očekuje se pojava jakih vetrova, praćena obilnim pljuskovima sa grmljavinom. U nekim delovima Srbije moguć je i grad, ali je u ovom trenutku teško utvrditi njegov intenzitet. Loše vreme očekujemo svake godine tokom letnjeg perioda, pa nas ekstremne pojave ne iznenađuju”, objašnjavaju iz RHMZ-a.

Opširnije na linku.
MarketingNajnovije vesti