Park Pančevo
Društvo

UDRUŽENJA ZELENI MOST I PANČEVO NIJE RUPA: Ako nastavite da žmurite na zagađenja, građani će morati da uzmu stvar u svoje ruke

Izvor: 
013info Čet, 17/12/2020 - 14:09

Panćevaćka udruženja „Zeleni most" i „Pančevo nije rupa" ukazuju na problem zagađenja vazduha u našem gradu. U vezi sa tim izdali su i saopštenje koje objavljujemo:

Magla nam je samo pokazala koliki je stepen zagađenja, koliko je težak vazduh u našem okruženju, otvorila nam je oči, apsurdno ali istinito. 

Pa zar svaki put mi, građani, treba da strepimo da će se ova situacija sa povećanjem zagađenja vazduha se ponavljati iznova i iznova. 

Prema informacijama koja nam je poslala jedna sugrađanka u 8 časova  u Vojlovici  17. 12. 2020 je bio nezdrav kvalitet vazduha.

Zagađivači, a i radnici zagađivača, kao i nezagađivači snose posledice zagađenog vazduha. Ovako nezdrav kvalitet vazduha može da odgovara samo onom ko ne živi na teritoriji grada Pančeva, a ima od ovog zagađenja neke benefite, te apelujemo i na njih da imaju profite i benefite poštujući zakonske mere kvaliteta vazduha i zdravlje nas Pančevaca, jer će u suprotnom snositi pravne posledice. Ako sekretarka za Sekretarijat za zaštitu životne sredine Zdenka Miljković i većnica za ekologiju Katarina Banjai i dalje nastavljaju da žmure na ovakva zagađenja građani će morati opet da uzmu stvar u svoje ruke. Samo želimo da zakon važi za sve i da se poštuje.

Moramo se osvrnuti i  na činjenicu da je 04.12.2020. Agencija za zaštitu životne sredine Republike Srbije bez najave i objašnjenja promenila kriterijume za ocenu kvaliteta vazduha. Tako da  umesto da se radi na smanjenju zagađenja, samo su promenili gornje granice, ka npr. što su uradili sa aflatoksinom i time zamaskirali stvarno stanje. 

zagadjenje
zagadjeneje.pngMarketingNajnovije vesti