• Ugostiteljima rok do 30. jun

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izvor: Tanjug, B92

    Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je, u ponedeljak, ugostitelje da se prijave radi “realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima”.

    Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera, navedeno je u saopštenju.

    Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

    Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

    – Ako je sudeći po telefonskim pozivima, po kontaktima, onda je interesovanje veliko. Ukoliko me pitate – koliko se njih do sada javilo, tu odziv još uvek nije zadovoljavajući, odnosno mi očekujemo da će to biti u onom drugom delu predviđenog roka, rekla je Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, u izjavi za B92.

    Pindžo je još dodala da prijava za ugostitelje nije komplikovana, da postoji obrazac koji je objavljen na sajtu , koji treba popuniti i dostaviti da bi automatski ušli u bazu podataka.

    Poziv se odnosi na privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, i u kojim se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu, precizirano je u saopštenju.

    Mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

    Rok za prijavljivanje ugostitelja je do 30. juna, nakon čega će ministarstvo sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnoj internet prezentaciji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]