GRADSKO VEĆE

Ukupan prinos pšenice je 5,66 tona po hektaru

Pančevo, Uto, 04/08/2015 - 09:24

Izmena pravilnika o sistematizaciji Gradske uprave

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je Izmena pravilnika o sistematizaciji Gradske uprave kojom je proširena lista zanimanja i podignut stepen stručne spreme potrebne za radno mesto pomoćnika sekretara.

Ovo je urađeno zbog prepraspodele unutar Sekretarijata, a ne novih radnih mesta. Većnici su usvojili i informaciju o proizvodnji strihih žita na teritorija grada. Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Zoran Grba saopštio je podatke u vezi sa ovgodišnjim rodom pšenice.

Grba je objasnio da su ovi podaci izvdeni na osnovu informacija koji su poljoprivrednici, gazdinstva i poljoprivredna preduzeća dostavili Gradskoj upravi.

- Proizvodnja strnih žita u toku 2014. i 2015. godine, zasnovana je na 7041 hektaru odnosno na 13 odsto ukupno obradivih površina. Ovogodišnja žetva strnih useva počela je krajem juna, a završena je za dve nedelje – izjavio je on.

Ukupan prinos pšenice je 5,66 tona po hektaru što je u odnosu na prošlu godinu više za 16 odsto, a u odnosu na trogodišnji prosek za oko 6 odsto. Hektolitar zrna pšenice je bio od 78 do 81 kilogram, a vlaga od 12 do 14 odsto, navedeno je u izveštaju koje je veće usvojilo.

N. K.
MarketingNajnovije vesti