Fontane čekaju bolja vremena - slavine na hidrantima

Ulična voda osvežava na plus 40

Pančevo, Čet, 14/07/2016 - 12:21
Vladimir Đoković

PANČEVO, 14. jul - Posle nedavne pojave ešerihije koli na javnoj uličnoj česmi u ulici Miloša Trebinjca česma je skinuta, dezinfikovana i vraćena. Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Radulović objašnjava da će posle tri provere kada se utvrdi da bakterija više nema biti ponovo u funkciji.

„Lokalna zagađenja poput ovog zavise od neadekvatnog korišćenja i lošeg održavanja",  objašnjava Aleksandar Radulović.

Tokom letnjih visokih temperature, pa i naradžastog alarma koji je proglašavan na teritoriji čitave Srbije, pored javnih česmi Pančevci imaju priliku da se vodovodskom vodom osveže i sa samih uličnih hidranata.

“Na niz hidranata po gradskim ulicama postavili smo slavine koje prolaznici mogu da iskoriste da bi se osvežili. U samom centru grada ima ih recimo kod Gimnazije i kod Sunčanog sata” – navodi Radulović.

Što se Fontana tiče radi samo jedna u parku u strogom centru grada.

 

img_7056.jpg

 

“Fontana ispred zgrade opštine je u očajnom stanju i neće moći ni da proradi. Nadam se da će to pitanje biti rešavano kroz rekonstrukciju čitavog platoa” – ističe Radulović.

Najveća, najskuplja i najmodernija gradska fontana postavljena prilikom rekonstrukcije Trga Slobode već godinama ne radi.

V. ĐokovićMarketing

Najnovije vesti